Chokladkulor med havregryn

Testa dessa chokladkulor med kokos och havregryn från vår vår norska ambassadör Karoline Marberg!

Chokladkulor med havregrynIngredienser:
150 g Urtekram fina ekologiska havregryn
40 g kakaopulver
2 msk Cocosa Socker
1 tsk Urtekram ekologiska vaniljpulver
1 tsk Urtekram äkta mald ekologisk kanel
½ tsk Supernature fint Himalayasalt
200 c (ca 10 stk) dadlar utan kärnor
3 msk Cocosa Extra Virgin Kokosolja, smält
6 msk vatten
4 msk kallt kaffe

Riven kokos, hackade nötter och/eller hampafrön till dekorering.

Gör så här:
Koka upp vatten och blötlägg dadlarna i 15 minuter. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda samman.

Ta bort kärnorna från dadlarna. Mixa dem med en stavmixer tillsammans med kokosolja och vatten. Kör tills du fått en jämn massa. Rör i kaffet. Blanda i den torra blandningen i omgångar. Rör tills du fått en jämn massa. Blandningen ska vara lite klistrig men inte så klistrig att den inte går att forma.

Forma små bollar och rulla dem i t ex riven kokos, hackade nötter eller hampfrön.