Cocosa Chips kulor

Det är klart att vi ska ha det mysigt i jul! Dessa chokladkulor kan du njuta med gott samvete.

Cocosa Chips KulorIngredienser:
1 dl quinoa
2 dl vatten
100 g mörk choklad (70%)
33 g (3 msk) Cocosa Extra Virgin kokosolja
50 g Cocosa Mjöl
100 g dadlar utan kärnor (ca 6 st Medjoul-dadlar)
50 g mörk choklad (70%)
40 g Cocosa socker
1 tsk vaniljpulver
1/4 tsk Supernature Himalayasalt fint
Topping: Sweet Cocosa Chips


Gör så här:
Skölj quinoan i ljummet vatten. Koka upp 2 dl vatten och lägg i quinoan. Låt småkoka tills allt vattnet har sugits upp (ca 10 - 12 minuter). Låt svalna.
Smält 100 g choklad med cocosaoljan i ett vattenbad.
Blanda quinoan, dadlar, choklad i bitar, Cocosa mjöl, Cocosa socker, vaniljpulver och himalayasalt i mixer och kör tills du får en fnhackad massa. Häll i den smälta blandningen av choklad och olja och kör tills allt är väl blandat.
Rulla kulor av den klistriga massan. Rulla slutligen alla kulorna en och en i Cocosa Chips Sweet.