Cocosa pepparkakor

ca 60 st

PepparkakorIngredienser:
150 g Cocosa Extra Virgin
2 dl Cocosa kokossocker
½ dl ljus sirap
1 dl vatten
½ msk ingefära
1 - 2 msk kanel
1/4 msk mald kryddnejlika
1/4 msk bikarbonat
6,5 dl fint speltmjöl

Gör så här:
Smält Cocosa, socker och sirap i en skål. Tillsätt vatten, kryddor och mjölet blandat med bikarbonat. Arbeta degen smidig på ett mjölat bakbord. Låt degen vila i kylskåp eller packad i plastfolie, gärna över natten.
Ta ut degen och knåda den mjuk (den behöver bli lite varm först). Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och tryck ut pepparkakor med hjälp av formar. Grädda mitt i ugnen på 190 grader i ca 6 minuter. Ta ut och njut av spröda och sunda pepparkakor.
Förvara torrt i tät förpackning.