Julnötskräm/smör

Är du sugen på ett smakrikt pålägg till julfrukosten? Gör en god nötkräm som också passar som en fin gåva till någon du tycker om.

JulnötskrämIngredienser:
160 g nötter ( ca 80 g paranötter och 80 g valnötter)
1 tsk var av följande kryddor: kanel, kardemumma, nejlika, kryddpeppar och anis
1 msk Cocosa Socker
1 nypa Supernature Himlayasalt fint
5 - 6 msk Cocosa MCT-olja
2 msk Urtekram Ekologisk Kokossirap

Gör så här:
Blötlägg nötterna i vatten i ca 4 timmar. Sila av vattnet och torka dem med hushållspapper. Lägg nötterna på en plåt och sätt dem i ugnen på ca 50 grader så att  de blir helt torra. Lägg nötter, kryddor, Cocosa socker och himalayasalt i en mixer och kör tills nötterna blir pulver/smöraktiga. Tillsätt MCT-oljan och kokossirapen och kör tills allt har blivit väl blandat. Fyll på glasburkar med lock och förvara i kylskåp. Pålägget smakar gott på knäckebröd eller på rostat bröd.