Chocolate Chip Cookies med kokos

Enkla att baka, med få ingredienser är dessa kakor - ett recept från en av våra ambassadörer i Norge, Kristiane Petersen.

Ger 12 styckenChocolate Chip Cookies

Ingredienser:
100 g smör (rumstempererat)
0,5 dl Cocosa socker
2 ägg
2 msk kakao
4 msk Cocosa mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad 70%

Gör så här:
Sätt ugnen på 180oC. Vispa smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget och därefter de torra ingredienserna (utom chokladen). Det ska bli en seg, degig konsistens. Blanda i den grovhackade chokladen.
Forma 12 små kulor på ett bakplåtspapper och tryck till dem lite lätt. Ca 2 cm i diameter: Grädda i ca 12 - 15 minuter.
Låt kakorna svalna på ett galler och sätt dem sedan i kylskåpet så att de "sätter sig".

Tips!
Du kan variera kakorna genom att tillsätta grovhackade nötter en annan gång.