Jordgubbsöverraskning

Jordgubbsöverraskning receptDetta är en kaka som passar att göra i en rund form ca 18 cm i diameter.

Ingredienser:

Nötbotten

120 g valnötter
15 g Supernature kakaonibs
35 g Supernature råkakaopulver
35 g Supernature hampafrön
1 msk Udos Choice Beyond Greens
1 msk Udo's Choice olja
3 msk Yaconsirap (och om så önskas 1 tsk socker Steviosa)
3 - 4 kärnfria dadlar

Jordgubbstopping
6 gelatinblad (lägg i kallt vatten tills de är mjuka)
400 g jordgubbar
2 tsk Steviosa-socker
2 dl kokosmjölk

Kör alla ingredienserna till bottnen tillsammans i en matberedare till en finhackad massa. Tryck ut massan jämt i botten av formen.

Kör först jordgubbar, Steviosa och kokosmjölk tillsammans i en mixer till en slät blandning. Häll 1/4 kopp kokande vatten över gelatinbladen i ett glas och rör om med en gaffel tills de är helt upplösta. Häll ner jordgubbsblandningen medan mixern är igång långsamt. Häll över i formen ovanpå bottnen och ställ kakan i kylskåp ca 3 timmar tills den stelnat. Lossa försiktigt kakan längs kanten och lägg upp den på ett fint fat. Garnera med bär och gärna lite citronmeliss före servering!