Paj med grönsaker och fetaost (GLUTENFRI)

 



Pajdeg:

30 g små glutenfria havregryn
30 g ekologiskt ärt & ris protein
60 g mandelmjöl
20 g jyttemjöl
½ tsk havssalt
1 stort ägg
45 g Cocosa Extra Virgin Olja
2-4 msk vatten

Fyllning:
Ca. 230 g broccoli i små buntar (förkoka dessa ett par minuter)
1 rödlök (hackas i små bitar)
1 msk Cocosa olja
Ca. 100 g färsk spenat
5 ägg
50 g Cocosa Extra Virgin olja- smält
1 dl mjölk
150 g fetaost
Kryddor efter smak- t.ex. örter som timjan, lite salt och peppar.

Gör så här:
Kör alla ingredienser till degen i en köksmaskin. Tillsätt lite vatten om den blir för fast. Ta ut degen jämt i en pajform. Nagga degen med en gaffel och grädda i ugnen 10 minuter  på 180 grader. Låt svalna av.


Fyllning: Stek löken i några minuter i Cocosa. Tillsätt spenaten och låt den puttra med löken tills den faller samman. Vispa samman ägg, Cocosa kokosolja och mjölken samt kryddor. Fördela lök och spenat över pajbotten. Sedan broccolibuketter och smula över bitar med fetaost. Ha gärna på lite soltorkade tomater och några körsbärstomater. Häll sedan över ägg/mjölkblandningen. Grädda pajen på 180 grader i ca 45 min. Låt svalna av, servera gärna med sallad.