Pesto

Pesto Hemmalagad pesto är himmelskt gott - när du smakat denna går du garanterat inte tillbaka till "köpepesto". Detta är ett otroligt enkelt recept som ger ett helt fantastiskt resultat

Ingredienser:
1 kruka basilika
1 liten bunt persilja
1 förpackning ruccula
1 - 2 vitlöksklyftor
ca 80 g pinjekärnor
80 g riven parmesanost
250 ml Udo's Choice
salt och peppar 

Gör så här:
Klipp av bladen på basilikan och mixa tillsammans med vitlök, persilja och ruccola med en stavmixer - det ska vara lite grovt. Tillsätt pinjenötter och riven parmesan, mixa lite till. Smaka av med salt och peppar.

Låt gärna peston stå till sig några timmar i kylen innan servering. Serveras som tillbehör till fisk-, kött- eller grönsaksrätter, som pastasås eller på brödet. Peston håller sig bra i kylskåp i ca 2 veckor, eventuellt kan du frysa den upp till 3 månader.