Pumpakärnsmör

Receptet ger ca 1,5 dl "smör" Pumpakärnmjöl

Ingredienser:

130 g pumpakärnor
1/4 tsk Supernature fint Himalayasalt
1 matsked Cocosa MCT
1 msk Cocosa Extra Virgin

Gör så här:
Kör pumpakärnor och salt i en köksmaskin med kniv. Att få smörkonsistens tar 10 - 15 minuter på hög hastighet. Stanna då och då för att röra i massan och se till att inget fastnar på kanten. När massan blivit smöraktig och seg blandar du i oljan.  Blanda väl. Förvara i en glasburk med lock i kylskåpet.

Tips!
Tycker du om chokladpålägg och inte tål nötter kan detta smör användas för att göra ett underbart chokladpålägg.Tillsätt 5 msk Supernature Kakaopulver, 2 msk kokossirap, 1 msk Cocosa Socker, 3 msk Cocosa MCT-olja och 1 msk Cocosa Extra Virgin. Blanda allt i en köksmaskin.