Rå konfektkaka med pistage

En supergod konfektkaka med massor av smak av choklad och pistagenötter - recept och bilder kommer från vårt samarbete i Norge med Mona Kvammen. Instagram: @monakvammen

Ingredienser:Rå konfektkaka
1 mellanstor kopp nötter (mandlar och cashew)
1 mellanstor kopp dadlar (stenen borttagen)
1 msk mandelsmör
2 msk rå kakao
1 msk Cocosa Pure
1 rågad msk Sweet Cocosa Chips
1 msk fiber sirap gold
1  nypa salt och vaniljpulver
4 rutor choklad av god kvalitet
Pistagenötter

Glasyr:
1 dl Cocosa Pure
½ dl rå kakao
1 msk fiber sirap gold
1 nypa vaniljpulver

Gör så här:
Blanda nötter, kakao, kokoschips, salt och vaniljpulver i en matberedare. Kör tills det är finhackat. Sätt det till sidan.
Blanda dadlar, mandelsmör, kokosolja och fibersirap. Kör till dess det blir en slät, "karamellig" smet. Tillsätt den finhackade nötblandningen och chokladrutorna. Kör allt tillsammans tills det blir en deg som släpper kanterna.
Klä en liten form med bakpapper eller plastfolie och tryck ut degen i en fyrkant. Du bestämmer själv höjden på kakan. Du behöver inte fylla hela formen. Sätt kakan kallt.
Gör glasyren genoom att smälta kokosolja och tillsätt de övriga ingredienserna. Sätt glasyren kallt till den är som mjukt smör i konsistensen. Bred glasyren över kakan och toppa med pistagenötter.
Sätt kakan kallt.
Skär upp den till servering och njut!