Assistant brand manager

Midsona är en av de ledande aktörerna i Norden inom hälsa och ekologiska livsmedel. Midsona marknadsför välkända varumärken som Friggs, Kung Markatta, Urtekram, Naturdiet, Dalblads, Renässans och Eskimo-3. Vi säljer även ett antal varumärken från uppdragsgivare, t ex Probi Mage, Compeed och Blutsaft. Våra kunder finns inom dagligvaruhandel, apotek och hälsofackhandeln. Läs gärna mer på www.midsona.se och www.midsona.com.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som Assistant Brand Manager ges du en unik möjlighet att få arbeta med starka varumärken tillsammans med erfarna Brand Managers och du får möjlighet att lära dig Brand Management från grunden. Du supportar tre Nordic Brand Managers samt Head of Nordic Business Area och i din roll ingår bla koordinering av marknadsmaterial, bildhantering och administrativa uppgifter i samband med produktlanseringar och i kontakt med våra externa uppdragsgivare. Det är en portfölj bestående av flera varumärken och bland dina viktigaste arbetsuppgifter kan nämnas att: 

  • Delta i förberedelserna för produktlanseringar i samråd med Brand Managers.
  • Analysera och sammanställa intern och extern information kring varumärkena, kategorierna och marknaderna.
  • Koordinera arbetet med att egna digitala plattformar hålls uppdaterade med relevant innehåll tillsammans med medarbetare i teamet.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Malmö och du rapporterar till Head of Nordic Business Area, Self Care.

Vem söker vi?

I den här rollen är din personlighet avgörande för att lyckas. Det är viktigt att du är ambitiös, målinriktad och proaktiv samt har en stark egen drivkraft att få saker gjorda. Du kan på egen hand sätta och följa planer, du håller deadlines och levererar enligt överenskommelse. Vidare är du analytisk och strukturerad samt gillar att jobba operativt. Du tycker om att ta egna initiativ och du har en god samarbetsförmåga. Serviceminded, flexibel och prestigelös är andra ord som kännetecknar dig.

Vad gäller din bakgrund och kompetens, så ser vi gärna att du har 1-2 års arbetslivserfarenhet, helst från arbete med snabbrörliga konsumentvaror. Du har en relevant utbildning från universitet eller högskola. Du är väl förtrogen med Office-paketet och du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. 

Varumärkena är våra tillväxtmotorer och det är en fördel om du har ett intresse för hälsa då det kan underlätta för dig att sätta dig in i produkterna och skapa förståelse för hur konsumenterna tänker.

Så söker du tjänsten

Du ansöker via den här länken som tar dig till ett formulär där du bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om Midsona, tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Mats Nordin eller Researcher Emma Gustavsson på Academic Search. Du når Mats på +46 707 516 740 alternativt mats.nordin@academicsearch.se. Emma når du på +46 (0)70 432 28 75 alternativt emma.gustavsson@academicsearch.se.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval kan komma att ske löpande, dock senast tisdagen den 7 maj 2019.