Health Care söker nu en Brand Manager.

Midsona är en av de ledande aktörerna i Norden inom hälsa och ekologiska livsmedel. Midsona marknadsför välkända varumärken som Kung Markatta, Friggs, Urtekram, Eskimo-3, Dalblads och MyggA. Vi säljer även ett antal varumärken från uppdragsgivare, t ex Alpro, Compeed, Probi och Frukt & Fibrer. Våra kunder finns inom dagligvaruhandel, apotek, online, hälsofackhandeln och export. Läs gärna mer på www.midsona.se och www.midsona.com

Midsona Sverige AB: Health Care söker nu en Brand Manager. Tjänsten är ett föräldravikariat på ca 1,5 år med start i mitten av mars 2019.

Midsonakoncernen är i dag ledande i Norden inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel samt egenvård med vision att bli en av de ledande i Europa med basen i Norden. Vi har marknadens mest spännande och omfattande hälsoportfölj och är Nordens största ekoleverantör.

Vi fortsätter att växa och är nu ett företag som omsätter över 1 miljard på den svenska marknaden. Därför behöver vi rekrytera fler medarbetare som vill vara med på vår tillväxtresa där det ges stora möjligheter att påverka och göra avtryck.

Vi söker nu en Brand Manager till vårt Health Care team. Tjänsten är ett föräldravikariat på ca 1,5 år med start i mitten av mars 2019.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Tjänsten som Brand Manager innebär ett strategiskt varumärkesansvar i den svenska marknadsorganisationen med ett resultat- och lönsamhetsansvar. Tjänsten innefattar också koordinering med övriga nordiska länder i de fall varumärkena har försäljning även på dessa marknader. Bland dina viktigaste ansvarsområden/arbetsuppgifter kan nämnas att:

  • Arbeta strategiskt för att driva varumärkena framåt. Upprätta marknadsplaner, varumärkesplattform, genomföra marknadsundersökningar och säkerställa innovationsplan med tydligt konsumentorienterat angreppsätt.
  • Arbeta aktivt med årlig aktivitetsplan.
  • Upprätta försäljningsprognoser.
  • Ansvara för att säkerställa ekonomiska underlag/ marknadsanalys.
  • Vid principaluppdrag är du kontaktperson till uppdragsgivaren och hanterar en komplex vardag med flera kontaktytor (internt och externt).
  • I nära samarbete med KAM och säljorganisationen, ansvara för att möta kunders behov i form av kategoriarbete, presentationer för nyheter, årsplaner etc. Du deltar också på relevanta kundmöten.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Malmö och du rapporterar till en av våra Business Team Managers.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet av kvalificerat marknadsarbete inom FMCG, gärna inom egenvårdsartiklar. Du har erfarenhet av att driva projekt, positivt om du är van vid att driva nordiska projekt, har du även erfarenhet av försäljning är det meriterande. Du har en relevant utbildning från universitet eller högskola. Du är väl förtrogen med Office-paketet och du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Din personlighet är väldigt avgörande för att lyckas i rollen. Det är viktigt att du är resultatinriktad, analytisk och har en strategisk förmåga. Du är strukturerad, tar ansvar och ägandeskap och tänker helhet. Du har förmåga att hantera både kort- och långsiktiga frågor, du är handlingskraftig, kommunikativ och affärsmannamässig. Det är också viktigt att du är en kreativ och lösningsorienterad teamspelare med god samarbetsförmåga och att du är positiv, flexibel och prestigelös.

Varumärkena är våra tillväxtmotorer och det är en fördel om du har ett intresse för hälsa då det kan underlätta för dig att sätta dig in i produkterna och skapa förståelse för hur konsumenterna tänker.

Så söker du tjänsten
Vi ser fram emot din ansökan, innehållande CV och personligt brev på svenska. Vi arbetar med löpande urval, så skicka in din ansökan snarast möjligt till hrsverige@midsona.com och skriv ”BM HC” i ämnesraden, dock senast den 31 december 2018.

Har du frågor kring Midsona, tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anna Block, Business Team & Export Manager Health Care på +46 (0) 73 663 3844 eller anna.block@midsona.se, eller Lena Karlsson, HR-Manager, Nordic på +46 (0)709 85 10 32 eller lena.karlsson@midsona.com

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.