Koordinator för Kvalitet och Regulatory Affairs

Midsona är en av de ledande aktörerna i Norden inom hälsa och ekologiska livsmedel. Midsona marknadsför välkända varumärken som Friggs, Kung Markatta, Urtekram, Naturdiet, Dalblads, Renässans och Eskimo-3. Vi säljer även ett antal varumärken från uppdragsgivare, t ex Probi Mage, Compeed och Blutsaft. Våra kunder finns inom dagligvaruhandel, apotek och hälsofackhandeln. Läs gärna mer här på www.midsona.se och www.midsona.com.

Koordinator för kvalitet och regulatory affairs

Midsona är Nordens största ekoleverantör och har marknadens mest spännande och omfattande hälsoportfölj. Vår vision är att bli en av de ledande i Europa. Vi fortsätter att växa och bygger nu en nordisk organisation med basen i Malmö. Vi söker därför en dansktalande Kvalitetskoordinator till vårt team för Quality & Regulatory Affairs, som ska arbeta med vårt danska varumärke Urtekram.

Placering kommer att vara på Midsonas huvudkontor i Malmö. Du kommer att ingå i ett nordiskt kvalitetsteam på 6 personer och rapportera till Nordic Manager Quality & Regualtory Food own brands. I tjänsten förekommer det resor till våra leverantörer samt vår produktionsanläggning i Danmark.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Kvalitets- och Regulatoriska avdelningen bedriver arbete inom produktsäkerhet, kvalitet, märkning och lagstiftning. I rollen som kvalitetskoordinator är ditt huvudsakliga ansvar att kvalitetssäkra våra danska livsmedelsprodukter under varumärket Urtekram med avseende på gällande lagstiftning, förordningar, policys och kvalitetssystem.

Arbetet sker i nära samarbete med andra avdelningar på företaget såsom innovation, marknad, konsumentkontakt, inköp, lager och givetvis produktionsanläggningen i Mariager. I arbetet ingår även vissa externa kontakter med kunder och leverantörer samt myndigheter. Då tjänsten främst riktar sig mot vårt danska varumärke Urtekram, behöver du kunna tala och förstå danska mycket bra.

Tjänsten som Kvalitetskoordinator innebär bland annat att:

  • Säkerställa att företaget uppfyller gällande lagstiftning, exempelvis gällande hälsopåståenden. Med fokus på europeisk och dansk lagstiftning.
  • Ingå som regulatorisk resurs i produktutvecklingsprojekt.
  • Korrekturläsa artworks för våra produkter.
  • Ta fram specifikationer för våra produkter.
  • Driva utredningar och projekt inom produktsäkerhet och kvalitet.
  • Medverka vid vidareutveckling av företagets kvalitetsledningssystem.
  • Driva och medverka i företagets kontinuerliga förbättringsarbete.
  • Medverka i utredning av kund- och konsumentreklamationer och bistå kund- och konsumentkontakt med svar på frågor.
  • I samarbete med marknad ansvara för sammanställning av produktinformation.
  • Ansökan till behörig myndighet om godkännande av nya produkter, med fokus på Danmark.

Vem söker vi?

Du är dansktalande och har akademisk examen, helst inom livsmedelsområdet. Gärna arbetslivserfarenhet från livsmedelsbranschen som t.ex livsmedelsinspektör, kvalitetkoordinator, ansvarig för regulatoriska frågor eller liknande. En bakgrund inom läkemedel är också tänkbart. Erfarenhet från arbete med ekologiska och KRAV-märkta produkter, livsmedelslagstiftning och produktsäkerhet är mycket meriterande.

Personlighet och kvalifikationer

Du har mycket goda kunskaper i danska och engelska, såväl i tal som i skrift. Du är noggrann, strukturerad, flexibel, serviceinriktad och nyfiken på att lära nytt. Du har förmåga att driva projekt såväl som att arbeta i projekt samt förmåga att arbeta självständigt i en dynamisk organisation.

Så söker du tjänsten

Du ansöker via den här länken som tar dig till ett formulär där du bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om Midsona, tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Mats Nordin eller researcher Sara Olsson på Academic Search. Du når Mats på +46 707 516 740 alternativt mats.nordin@academicsearch.se. Sara når du på +46 701 65 31 96 alternativt sara.olsson@academicsearch.se.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval kan komma att ske löpande, dock senast torsdag den 9 maj 2019.