Health Care söker nu en produktinnovatör.

Midsona är en av de ledande aktörerna i Norden inom livsmedel, hälsa och egenvård. Vår produktportfölj utgörs av en kombination av starka egna varumärken och internationella varumärken som ger våra kunder det bästa sortimentet tillsammans med ett unikt marknadskunnande. Våra kunder finns inom dagligvaruhandel, apotek, hälsobutiker, online och export. Läs gärna mer på www.midsona.se och www.midsona.com


Midsona Sverige AB: Health Care söker nu en produktinnovatör/ "oljeexpert"

Midsonakoncernen är i dag ledande i Norden inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel samt egenvård med vision att bli en av de ledande i Europa med basen i Norden. Vi har marknadens mest spännande och omfattande hälsoportfölj och är Nordens största ekoleverantör.

Vi fortsätter att växa och är nu ett företag som omsätter över 1 miljard på den svenska marknaden. Därför behöver vi rekrytera fler medarbetare som vill vara med på vår tillväxtresa där det ges stora möjligheter att påverka och göra avtryck.

Vi söker nu en Produktinnovatör till vårt Health Care team. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt.


Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Tjänsten som Produktinnovatör innebär ett operativt ansvar för produktutveckling och produktförbättring, framför allt av våra oljebaserade kosttillskott. Tjänsten ansvarar för att säkerställa en pipe av innovationer inom ramen för angiven varumärkesportfölj, och att hålla sig uppdaterad med aktuella trender (lokalt och globalt), varumärkesutvecklingen och marknadssituationer för att skapa relevanta innovationer och produktförbättringar.

Bland dina viktigaste ansvarsområden/arbetsuppgifter kan nämnas att:

  • Projektledare i innovationsprojekt med tydligt ansvarsområde
  • Aktivt söka rätt på studier och tolka dess innehåll.
  • Etablera ett kontaktnät av key opinion leaders, och hålla en kontinuerlig dialog med dessa.
  • Direktkontakt med produktion och kvalitetsavdelningen, samt befintliga och potentiellt nya leverantörer
  • Utvärdera produktidéer.
  • I nära samarbete med produktchef och kundchef vara proaktiv på kunders produktbehov.
  • I din roll har du nära samarbete med olika avdelningar inom bolaget, samt många externa kontakter med underleverantörer.

Du rapporterar till Business Team & Export Manager Health Care, och är en del av marknadsavdelningen. Tjänsten är placerad i moderna lokaler i Västra Hamnen, Malmö. Resor förkommer.


Vem söker vi?

Vi tror att du har erfarenhet av projektledning, produktutveckling, forskning eller kvalitetsarbete och är van vid att hålla flera parallella projekt igång samtidigt.

Du har ett nätverk eller har lätt för att skapa nätverk i relevanta kretsar.

Du har kunskaper inom oljor, stabilitetstekniker och härskningsprocesser. Du kommer att vara experten i teamet och förväntas jobba självständigt med fokus på att utveckla produkter under våra egenägda varumärken. Midsona har inget eget laboratorium, men du förväntas vara kravställare mot tredje part och självständigt kunna analysera resultat.

Du har en akademisk examen från universitet eller högskola eller kan påvisa en relevant arbetslivserfarenhet. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du är van att arbeta med Office-paketet.

Du har ett öppet sinne för kosttillskott och växtbaserade läkemedel, och du behöver kunna se kommersiella möjligheter. Kunskaper inom näringslära, och vitaminer/mineraler anses meriterande.  

Hos Midsona erbjuds du möjlighet att arbeta marknadsfokuserat tillsammans med kollegor som har lång erfarenhet av att arbeta med starka varumärken.

Din personlighet är avgörande för att lyckas i rollen. Det är viktigt att du är strukturerad och drivande. Du tar ägandeskap och slutför det du har påbörjat. Du är självgående och nyfiken och fattar välgrundade beslut. Du har förmågan att kommersialisera en idé baserat på trender, marknadsdata och konsumentinsikt.  Det är också viktigt att du är en kreativ och lösningsorienterad teamspelare med god samarbetsförmåga och att du är positiv och prestigelös.


Så söker du tjänsten
Vi ser fram emot din ansökan, innehållande CV och personligt brev på svenska. Vi arbetar med löpande urval, så skicka in din ansökan snarast möjligt till hrsverige@midsona.com och skriv ”PIM HC” i ämnesraden.

Har du frågor kring Midsona, tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anna Block, Business Team & Export Manager Health Care på +46 (0) 73 663 3844 eller anna.block@midsona.se, eller Lena Karlsson, HR-Manager, Nordic på +46 (0)709 85 10 32 eller lena.karlsson@midsona.com

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.