Midsona är en av de ledande aktörerna i Norden inom en växande marknad för hälsa och välbefinnande. Midsona marknadsför välkända varumärken såsom Friggs, Kung Markatta, Urtekram, Gainomax, Kan Jang, Renässans och MyggA. Våra kunder finns inom dagligvaruhandel, apotek och hälsofackhandeln. Midsona, som är noterat på Stockholmsbörsen, omsatte 2022 drygt 4 miljarder SEK och vi är mer än 600 anställda. Läs gärna mer på www.midsona.se.

Sök tjänsten som Key Account Manager ICA

Nu kan vi erbjuda en oerhört intressant och utvecklande tjänst!
Midsona, som är ledande i Norden inom naturliga och ekologiska produkter, konsumenthälsa och hälsolivsmedel, med en mission om att skapa hälsosamma produkter för människa och planet, söker en Key Account Manager (KAM) som skall ansvara för ICA. 

Vill du arbeta med kategorier i tillväxt och vara med på en resa i en roll med stort ansvar och möjligheter att påverka? Då skall du läsa vidare.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som Key Account Manager kommer du vara övergripande ansvarig för ICA. Du ansvarar för att driva, lönsam tillväxt för såväl ICA som Midsona och för att försäljnings- och resultatmål uppnås.

Bland dina viktigaste ansvarsområden/arbetsuppgifter kan nämnas att:

  • Utveckla och bygga långsiktiga relationer med din kund.
  • Utveckla kundstrategier som bidrar till att driva kategoritillväxt hos dina kunder.
  • Maximera befintliga och nya affärsmöjligheter samt bidra med idéer till affärsutveckling.
  • Ta fram, genomföra och följa upp kundplaner samt försäljnings- och kostnadsbudget.
  • Driva förhandlingar av avtal, priser, sortiment och kampanjer med kund på central nivå.
  • Optimera kampanjer, säljdrivande aktiviteter och säljstöd.
  • Arbeta nära vår kategoriavdelning och fältsäljorganisation för att driva lönsam försäljning i alla led.
  • Kontinuerligt följa upp och analysera försäljning, lönsamhet, distribution, kampanjer, sortiment och säljdrivna aktiviteter.
  • Hela tiden sträva efter god kund- och marknadsinsikt samt hålla dig á jour med svensk handel, butiker och dess prioriteringar.
  • Säkerställa kvalitativa presentationer inför kundmöten.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Malmö och du rapporterar till Business Manager Retail / Pharma och Health Trade.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har minst 3 års framgångsrik och dokumenterad erfarenhet inom DVH i rollen som Key Account Manager (KAM). Alternativt har du arbetat nära KAM, t ex som Category Manager. Du har framgångsrikt arbetat med strategisk försäljning och du har erfarenhet av att bygga goda och långsiktiga kundrelationer. I grunden har du troligen en universitetsexamen i ekonomi eller motsvarande, alternativt någon annan form av eftergymnasial utbildning, t ex IHM.

Du är väl förtrogen med Office-paketet och du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Du har ett stort eget driv med fokus på att nå mål och skapa resultat. Med hög egen motivation och drivkraft arbetar du hårt för att hitta nya vägar för tillväxt och för att skapa goda resultat. Du har stark analytisk förmåga och med ditt holistiska synsätt har du förmåga att prioritera och planera ditt arbete väl.

Du är en kulturbärare och din positiva inställning sprider härlig energi både internt och externt. Du är samarbetsvillig och lyhörd och en god kommunikatör, som har lätt för att skapa och utveckla goda relationer. Vidare är du en duktig förhandlare, stresstålig och trygg i dig själv. Du har ett intresse av våra produkter och du kan känna igen dig i våra värdeord; Care, Trust, Drive och Pride.

Så söker du tjänsten

Vi ser fram emot din ansökan, innehållande CV och personligt brev. Då vi eventuellt intervjuar löpande ber vi dig att skicka in din ansökan snarast möjligt, dock senast fredag 24:e mars, 2023 till hrsverige@midsona.com