Eskimo-3 Kids

Eskimo-3 Kids är naturligt rik på Omega-3 fettsyror. I oljan ingår även bl. a omega-6 och omega-9. Oljan innehåller även dagsbehovet av vitamin D. Vitamin D är nödvändigt för att barnets benstomme ska växa och utvecklas normalt. Eskimo-3 Kids smakar extra gott tack vare tuttifruttiarom.

Kosttillskott

Fiskoljan i Eskimo-3 Kids är certifierad av Friends of the Sea för att den uppfyller miljömässigt godkända fiske- och produktionsmetoder.

Rekommenderat dagligt intag

Barn 3 – 12 år: 1 tsk (5 ml) dagligen i samband med måltid.
Rekommenderat dagsintag bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Förvaring

Förvaras utom räckhåll för små barn. Öppnad flaska förvaras i kylskåp.

Eskimo-3 Kids finns i storleken 210 ml.

Ingredienser

IngredienserFiskolja, rapsolja, antioxidationsmedel: PUFANOX® [sojalecitin, E-vitaminkomplex (alfa-tokoferol och tokoferolrika extrakt), extrakt av rosmarin, askorbylpalmitat], tuttifrutti-arom, kolekalciferol (vitamin D).

Innehåll per 5 ml:
1200 mg omega-3-fettsyror (varav 460 mg EPA och 280 mg DHA)
510 mg omega-6-fettsyror
1500 mg omega-9-fettsyror
Vitamin E: 6,7 mg (56% DRI*)
Vitamin D: 5 μg (100% DRI*)
*DRI = Dagligt referensintag

FAQ

Fråga: Ur vilken fisk utvinns fiskoljan i Eskimo-3 produkterna?
Svar: Ansjovis.


Fråga: Var fångas fisken?
Svar: Fisken föds i Ishavet och fångas söder om Sydamerika.


FrågaVad är PUFANOX®?
Svar: PUFANOX® är ett egenutvecklat antioxidationsmedel bl a bestående av en kombination av olika tokoferoler (E-vitaminer). PUFANOX® förhindrar härskning och har därmed mycket stor betydelse för Eskimo-3 oljans stabilitet.


Fråga: Kan man äta Eskimo-3 Pure även om man är fiskallergiker?
Svar: Det beror på hur känslig man är. Det är proteinet i fisk som man är allergisk mot, inte fettet. Det kan dock finnas spår av protein kvar och om man är mycket känslig, bör man vara försiktig även med fiskolja.


Fråga: Om man ger ett barn Eskimo-3 Kids, hur mycket extra D-vitamindroppar ska man ge barnet för att få full mängd D-vitamin, som rekommenderas av BVC?
Svar: Dagsdos av D-vitamindroppar som ges till små barn är 5 droppar. Detta motsvarar 10µg D-vitamin. 1 droppe innehåller således 2µg D-vitamin. En dagsdos Eskimo-3 Kids innehåller 5µg D-vitamin. därför är det lämpligt att lägga till 3 droppar D-vitamin (=totalt 11µg D-vitamin).


Fråga: Innehåller Tuttifruttiaromen i Eskimo-3 Kids socker?
Svar: Nej.


Fråga: Vad innebär det att fiskoljan i Eskimo-3-produkterna är certifierad av organisationen Friend of the Sea?
Svar: Att den uppfyller miljömässigt godkända fiske- och produktionsmetoder.