Membrasin Vison Vitality Kapslar

Membrasin Vision Vitality kapslar är ett kosttillskott speciellt utvecklat för dina ögon. Havtornsoljan i Membrasin Vison Vitality innehåller naturligt betakaroten som i kroppen kan omvandlas till vitamin A. Vitamin A bidrar till att bibehålla normal synförmåga och normala slemhinnor, vilket har stor betydelse för ögonens välbefinnande och funktion. Normala slemhinnor har en smörjande och fuktgivande funktion som skyddar ögonen. Utöver havtornsoljan i form av extraktet SBA24®, innehåller Membrasin Vision Vitality även lutein och zeaxantin.

Man räknar med att närmare två miljoner svenskar, fler kvinnor än män, har behov av att skydda kroppens slemhinnor mot uttorkning. Ett behov som ofta börjar uppstå i 35-40 årsåldern och ökar med stigande ålder. Forskningen vid Åbo universitet har lett fram till det patenterade extraktet SBA 24® som utvinns ur hela havtornsbär där både fruktkött och de fettsyrarika kärnorna tas tillvara. Framställningen sker vid låg temperatur och i en syrefri miljö som säkerställer den höga kvaliteten och isolerar de känsliga fettsyrorna och vitaminerna utan att dessa skadas av värme, oxidation eller lösningsmedel (endast koldioxid används vid extraktionen).

RekommenderaT dagligt intag

2-4 Kapslar dagligen. Intas i samband med måltid. Det rekommenderade dagsintaget bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Förvaring

Förvaras i rumstemperatur. Undvik direkt solljus. Förvaras oåtkomligt för små barnoåtkomligt för små barn. Förvaras i 5-25 ⁰C. Undvik direkt solljus.

Ingredienser

SBA24® Havtornsolja (70%) från havtornsbär (Hippophae rhamnoides L), kapsel (modifierad stärkelse av majs, glycerol, geleringsmedel (karragenan), surhetsreglerande medel (dinatriumfosfat)), förtjockningsmedel (kiseldioxid), lutein och zeaxantin i tistelolja, d-alfatokoferol och betakaroten i solrosolja, antioxidationsmedel (extrakt av rosmarin).

Innehåll:

  2 kapslar 4 kapslar
SBA 24 ® Havtornsolja    
med vegetabiliska fettsyror 1000 mg 2000 mg
varav mättade fettsyror 210 mg 420 mg
varav enkelomättade fettsyror 480 mg 960 mg
            varav palmitoleinsyra (Omega 7)  240 mg  480 mg
            varav vaccensyra (Omega 7)  60 mg 120 mg
            varav oljesyra (Omega 9) 180 mg 360 mg
varav fleromättade fettsyror 300 mg 600 mg 
            varav linolsyra (Omega 6) 170 mg 340 mg
            varav alfa-linolensyra (Omega -3)

130 mg 

260 mg 

 Vitamin E (alfa tokoferol)

 4 mg α-TE

33% av DRI

8 mg α-TE

66% av DRI

 

 Vitamin A (karotenoider)

 400 µg RE

50 av DRI

 

 800 µg RE

100% av DRI

 

 Lutein / zeaxantin

 5 mg*

 10 mg*

*Standardiserad enligt lutein

DRI = dagligt referensintag

FAQ

Fråga: Hur snabbt kan man känna skillnad vid intag av Membrasin Vison Vitality kapslar?
Svar: Vid dagligt intag av kapslarna borde man känna resultat efter 2-5 veckor.


Fråga: Ska kapslarna intagas samband med måltid?
Svar: Det rekommenderas att ta kapslar samband med måltid eftersom det ökar intagsförmågan med dem aktiva ingredienserna.


Fråga: Vad är kapslarna gjorda av? Svar: Kapslarna är helt vegetabiliska. Plant baserade och gjorda av majsstärkelse.


Fråga: Är Membrasin Vison Vitality Kapslar lämplig för veganer? Svar: Ja det är den. Alla ingredienser och kapselskalet är från vegetabiliskt ursprung. 


Fråga: Är Membrasin Vison Vitality kapslarna fria från gluten och laktos? Svar: Ja det är dem.