groddademungbonor.png

Groddapparat

Grodda själv - snabbt och enkelt! Tillsätt bara frön och vatten, ingen jord behövs.

Groddapparat med 2 fack - Bergs biosallad
Artikelnummer:
7250
Förpackningsstorlek: 1X1 st

Såväl frön som bönor gror bäst om de får ligga i blöt före groddningen. Beräkna ca 6-12 timmar för frön och upp till 18 timmar för bönor.

1. Strö ett glest lager av frön eller bönor i groddlådorna. Ta inte för mycket, då fröna/bönorna utvidgar sig många gånger sin normala storlek.

2. Skölj varje groddlåda med lock på, under vattenkranen. Kontrollera att alla frön/bönor är fuktiga.

3. Häll ca 1,5 dl vatten genom locket morgon och kväll. Vattnet kommer då silas genom de övriga skålarna. Kom ihåg att tömma ut vattnet från underskålen

4. Placera inte groddlådan i direkt ljus de första dagarna, täck gärna över med en tunn duk om du inte har möjlighet att ställa lådan mörkt. Groddar utvecklas nämligen bäst i mörker.

5. När groddarna efter 3-5 dagar är några cm långa, är de flesta färdiga att användas.

6. Groddar kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka.