Solarin

Solarin innehåller bl a antioxidanterna selen, zink, vitamin C och vitamin E som skyddar cellerna mot oxidativ stress när de exponeras för yttre faktorer som t.ex. solljus. Innehåller även biotin, niacin och zink som bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för hudens normala funktion.

Kosttillskott

Rekommenderat dagligt intag

1 kapsel per dag.
Framför allt på våren och sommaren eller i samband med solresor. För bästa nytta av Solarin rekommenderar vi att du börjar äta kapslarna ca 2 veckor före beräknad vistelse i solen. Rekommenderad dagsdos bör inte överskridas. Kostillskott bör inte ersätta en varierad kost. Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Förvaring

Förvaras torrt i rumstemperatur. Förvaras oåtkomligt för barn.

Försiktighet

Rekommenderas ej till gravida. Observera att Solarin inte ersätter ett utvärtes solskydd men är ett utmärkt komplement till vanlig solcreme.

Solarin finns i storleken 60 kapslar.

Ingredienser

Kapselskal (hydroxipropylmetylcellulosa), betakaroten (från Blakeslea trispora), vitamin C (L-askorbinsyra), zinksulfat, vitamin E (DL-α-tokoferylacetat), morotspulver, selenberikad jäst, niacin (nikotinamid), lykopen från tomat (Solanum lycopercicum), vitamin B6 (pyridoxinhydroklorid), fyllnadsmedel (magnesiumsalt av fettsyror), D-biotin, folsyra (pteroylmonoglutaminsyra).

Innehåll per rekommenderat dagligt intag:

  1 kapsel  %DRI
Vitamin E 13 mg α-TE 108
Niacin 15 mg NE 94
Vitamin B6  3 mg  214
Folsyra 100 µg 50
Biotin 150 µg 300
Vitamin C 60 mg  75
Zink 15 mg  150
Selen 25 µg 45
Betakaroten 15 mg *
Lykopen 1 mg *

DRI= Dagligt referensintag
*DRI ej fastställt

E-2406-11