Innehåll och dosering

Salus Magnesium innehåller en blandning av vattenextrakt (34%) från kamomill, fänkål, morötter, spenat och pomerans,  blandning av fruktjuicer (37%) från aprikos, mango, ananas och päron.  Dessutom ingår naturlig arom från persika och honung.  Magnesiumkällorna är magnesiumglukonat (10,7%) och magnesiumcitrat (6,1%).

Lätt för kroppen att ta upp

Magnesiumglukonat och magnesiumcitrat har båda är båda mycket jlättupptagliga för kroppen i jämförelse med de andra magnesiumföreningarna som kan ingå i ett kosttillskott. Magnesiumföreningar är stora molehyler så när man tillverkar kosttillskott måste man anpassa magnesiumkällan efter om det är en tablett eller en flytande produkt. Vid tablettillverkning har man en begränsad plats i form av tablettstansen och måste därför välja råvaror som kan komprimeras till en tablett och som innehåller stor andel magnesium i förhållande till resterande del av molekylen. Ofta innehåller tablettprodukter magnesiumoxid som har en lägre biotillgänglighet än de magnesiumkällor som finns i Salus.

Då Salus Magnesium är en flytande produkt är vi inte begränsade av de egenskaper som finns i en tabletttillverkning utan vi kan använda oss av stora och bulkiga magensiummolekyler som har bra upptag i kroppen. För oss har det varit viktigt att välja molekyler som löser sig snabbt i vätska och som ger lite smak.

Ingredienser 

Blandning av fruktsaftkoncentrat (vatten, ananas, päron, mango, aprikos, druva, carob-extrakt, äpple, citron), vattenextrakt av följande örter (kamomillblomma, fänkålfrö, pomeransskal, morot, spenat), magnesiumglukonat, honung, magnesiumcitrat, magnesiumsalter av citronsyra och naturligt aromämne.

Salus Magnesium är fritt från gluten, vete, jäst, mjölk och laktos. Lämpligt för vegetarianer.

Dosering

Vuxna 20 ml om dagen, barn och ungdomar (4-12år) 10 ml om dagen.

Dagsdosen ger 67% av dagsbehovet för vuxna och 33% till barn.

Förpackning

Glasflaska 250 ml

Doseringsmått medföljer i förpackningen.

Hållbarhet

Öppnad flaska är hållbar 4 veckor i kylskåp.

 

 


Bensalusmagnesium.jpg

Magnesium viktigt för kroppen

Magnesium finns i skelettet, muskelcellerna och i blodet.

Magnsium hjälper musklerna att återhämta sig och därför kan ett extra tillskott vara bra för dig som tränar och sportar.

Läs om magnesium

Här köper du Salus Magnesium!

Salus MagnesiumSalus Magnesium finns i välsorterade hälsobutiker, på Kronans apotek och på ICA.

Du kan också köpa Salus Magnesium online t ex hos:
Apotea
Shopping4net