Om magnesium

Magnesium är ett av kroppens viktigaste mineraler vilken fungerar som en viktig byggsten för oss. Ca 60% av kroppens magnesium finns i skelettet, knappt 40% i muskelcellerna och ca 1% finns i blodet.

Magnesium har många viktiga funktioner i kroppen, den Europeiska livsmedelsmyndigheten, EFSA har slagit fast att magnesium har följande:

  • Bra för kroppens elektrolytbalans – hjälper till att bibehålla kroppens normala saltbalans Stöttar energimetabolismen – magnesium är bra för kroppens förbrukning av den energi vi tar upp från maten.
  • Bra för musklerna och hjärtat
  • Hjälper nervsignalerna att fungerar normalt
  • Bra för celldelningen – medverkar till att kroppens celler ska kunna dela sig normalt. Stöttar skelettets och tändernas uppbyggnad, samverkar med kalcium
  • Reducerar trötthet och utmattning
  • Hjälper kroppens proteinbildning
  • Bidrar till normala psykologiska funktioner

Precis som EFSA slagit fast är magnesium viktigt för kroppens muskler och extra tillskott av magnesium är bra när man tränar hårt.

Muskelkramper och stickningar i benen är vanligt hos äldre. Magnesium kan hjälpa till att reducera dessa symptom.

Vem behöver magnesium?

När man idrottar hårt och svettas mycket kan detta bidra till att minskade magnesiumdepåer i kroppen. Därför kan det vara bra för musklerna att få extra tillskott av magnesium vid regelbunden träning. Män och kvinnor i alla åldrar som träna och sportar kan därför ha glädje av Salus Magnesium.

Hur mycket magnesium behöver man?

De Nordiska Näringsrekommendationerna (NNR) anger behovet av magnesium för män till  350 mg per dag och för kvinnor 280 mg per dag. Barn (4-12 år) behöver i genomsnitt 200 mg per dag.

I kosten finns magnesium bl a i grönbladiga grönsaker, mörk choklad, nötter och kaffe.


Salusmagnesium-med-flaska.jpg

Detta innehåller Salus Magnesium

Salus Magnesium är en blandning av fruktjuicer, grönsaks- och örtextrakt samt honung och innehåller magnesium i form av magnesiumglukonat och magnesiumcitrat, som båda är lätta för kroppen att ta upp.

Innehåll och dosering

Här köper du Salus Magnesium!

Salus MagnesiumSalus Magnesium finns i välsorterade hälsobutiker, på Kronans apotek och på ICA.

Du kan också köpa Salus Magnesium online t ex hos:
Apotea
Shopping4net