Somajul.jpg

Härliga recept för julbaket och gottebordet

Traditionen är stark när det gäller julstöket och julbaket. Det är ingen tvekan om att vi förknippar smaken av kokos med jul. Men det är faktiskt helt OK att experimentera med de traditionella julrecepten. Kanske hittar du lite sundare varianter som inte kompromissar med smaken? Eller kanske du med några små justeringar kan få mormors julkakor att smaka ännu bättre?

Med smak av kokos

Det finns många goda skäl till att använda produkter med kokos i julbaket. Att ersätta andra källor till fett i matlagningen helt eller delvis med Cocosa kokosolja kan lyfta smaken lite extra. En antydan av kokos passar i allt från kexchoklad och desserter till bakverk. Cocosa är ekologiskt kallpressad kokosolja av högsta kvalitet. Cocosa innehåller ingen mjölk eller gluten och har inga konserveringsmedel eller tillsatser.

Socker från kokosblomman har också fått mycket uppmärksamhet under de senaste åren och fler och fler människor använder socker från kokosblommans söta nektar som sötning. Cocosa Socker har en söt karamellaktig smak som lämpar sig väl till julbaket och desserter. Cocosa Socker är ett ekologiskt och oraffinerad alternativ till vanligt socker, har utmärkta bakegenskaper och kan ersätta socker ett til ett i alla recept.

Glutenfritt alternativ

Är du en av dem som vill minska gluten i kosten är kokosmjöl ett utmärkt alternativ. Cocosa ekologiska kokosmjöl kan ersätta upp till 25% av vetemjöl och andra gluteninnehållande mjölsorter i ett recept utan att påverka bakningsegenskaper. Har du ett recept med andra glutenfri mjölsorter kan Cocosa Mjöl ersätta 100%. Cocosa Mjöl har en mild söt smak, och är en naturlig ingrediens väl lämpad för julens söta bakverk. Coconut mjöl är också lämplig som förtjockningsmedel och bindemedel i såser. För dem som vill experimentera med sundare varianter av julens sötsaker är en fördel att Cocosa Mjöl också rik på kostfiber och en proteinkälla.

Pröva dig fram på egen hand eller testa något av våra härliga recept med Cocosa och andra produkter från Soma Nordic!