Hemmalagad kokosbar med choklad

Kombinationen av frisk kokossmak och chokolad slår aldrig fel. Här få du ett recept från norska ourkitchenstories på hemmalagad konfekt av bountytyp.

Hemmalagad bountyIngredienser:
150 g riven kokos
1,5 dl kokosmjölk
50 g Cocosa Extra Virgin kokosolja
2 msk Cocosa socker
1 msk vatten
250 g mörk choklad


Gör så här:
Blanda samman riven kokos och kokosmjölk i en bunke. Kom ihåg att rör väl i kokosmjölken innan du slår upp den. Smält kokosolja i en kastrull på spisen på medelvärme och sätt till sidan.Blanda socker och vatten i en ny kastrull och värm tills sockret har löst sig. Blanda samman kokosolja och socker med den riven kokos och kokosmjölk.

Täck en form med bakpapper och klem ner massan i formen. Vi använde en form som var 24 cm x 13 cm. Smöra gärna formen innan du lägger i bakpappret så fäster det bättre. Sätt formen i frysen några timmar så att massan stelnar.

Grovhacka chokladen och smält den i vattenbad. Rör då och då. Tänk på att bunken du smälter chokladen i ska tåla värmen. När chokladen har smält låter du dn avkylas lite lätt.

Ta formen ur frysen och skär upp kokosmassan i passande bitar innan du doppar bitarna i smält choklad. Låt bitarna rinna av väl på ett galler med bakplåtspapper under och strö över lite riven kokos. När chokladen har stelnat är konfekten klar för servering.

Förvara i kylskåp.