Bountykake-favorittoppskrifter-soma.png

Saftig Bountykaka

För alla kokosälskare så är denna Bountykaka med Cocosa ett givet val.

INGREDIENSER:

Kakbotten:
3 ägg
2,5 dl kärnmjölk
1 ½ dl kokosmjöl (går att byta ut till annat mjöl)
1 ½ vetemjöl
2 dl kokossocker (går att byta ut till annat socker)
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
30 g Cocosa Extra Virgin Coconut Oil 500 ml
07, dl Ekologisk Kakao

Kokosfyllning:
1 st burk (400 ml) kokosmjölk
200 gram riven kokos
2 msk ekologisk lönnsirap

Choklad lock:
200 gram kokoschoklad (går att byta ut till annan choklad)
1,5 tsk Cocosa Extra Virgin Coconut Oil 500 ml
Riven kokos till att pynta kakan med


Gör så här:

Kakbotten
Vispa ägg och kokossocker tillsammans – vispa kraftigt. Rör därefter i resterande ingredienser och blanda noggrant. Klä en liten kakform/springform (diameter ca 20 cm) med bakpapper i botten och smörj in sidorna med smör. Häll därefter i smeten.

Sätt in kakformen i den förvärmda ugnen på 180 grader (under och övervärme) i 35-40 min. När kakan sedan är färdig låt den svalna.

Kokosfyllningen
Häll ned kokosmjölken i en kastrull och värm sedan upp mjölken. Därefter rör ned riven kokos och lönnsirap. Låt sedan fyllningen stå i kylskåpet i ca 20 min för att svalna. Fördela sedan ut kokosfyllningen jämnt över kakbotten – Låt kakbotten vara kvar i springformen under tiden du fördelar ut kokosfyllningen. Ta därefter ut kakan från springformen och lägg upp den på ett serveringsfat.

Chokladlocket
Smält chokladen över ett vattenbad. Rör sedan ned kokosfettet när chokladen smält och blanda ordentligt. Fördela sedan chokladen jämnt över kakan. Låt chokladen lägga sig jämnt över kakan och strö därefter på lite riven kokos över kakan för en trevlig servering.