Foccaciabröd med vitlök

(20 x 30 cm långpanna)

Foccaciabröd med vitlökIngredienser:
4dl fingervarmt vatten
1 paket jäst
2 msk Cocosa Extra Virgin
1 tsk Supernature Himalayasalt
1 tsk socker
8 dl ekologiskt vetemjöl alt fint dinkelmjöl

Smölj in långpannan med ca 1 dl Cocosa olja - välj Cocosa efter smak; Cocosa Pure för smakfri oja och Cocosa Extra Virgin för smak av kokos.

Topping: Ca 1 dl Cocosa Pure blandas me en klyfta krossad vitlök för vitlökssmak, grovt salt samt samt ev. lite färska basilikablad.

Gör så här:
Lägg alla ingredienserna i en skål och rör lätt ihop degen (behöver inte knådas). Låt degen jäsa, gärna på en varm plats med plast över. Förbered långpannan med bakplåtspapper som du fördelar ut oljan på. Det ska vara ett rejält lager av olja i botten och glöm inte olja på sidorna. Häll över degen efter ca 40 minuter då den bör ha jäst till dubbel storlek. Jämna ut degen i panna och låt stå i ytterligare ca. 30 minuter. Gör gärna små gropar med fingrarna ovanpå degen och häll över 1 dl Cocosa olja. Strö salt över och om du önskar klipp över färsk basilika i små bitar.

Grädda mitt i ugnen i ca 230 grader i ca 25 - 30 minuter. Brödet är färdigt när det har en gyllenbrun färg, knaprig skorpa och har ett ihåligt ljud när du trycker på det. Ta ut brödet och kyl det på ett galler.