Mjuk pepparkaka FB bild.jpg

Mjuk Pepparkaka

Mjuk pepparkaka gjord på cocosa kokosolja. En fantastiskt god och saftig kaka- ett måste för alla pepparkaksälskare!

Ingredienser:

200 g Cocosa Extra Virgin Coconut Oil
500 g socker
1 liter naturell Yoghurt
4 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma
1 tsk nejlika
0,5 tsk mald peppar
3 tsk vaniljsocker
650 gram siktat Dinkelmjöl
Skal & saft från 1 st apelsin

Gör så här: 

Smält Cocosa koksolja i ett vattenbad. Samla socker och bakpulver i en stor skål och tillsätt därefter bakpulver och blanda ordentligt. Blanda sedan i resterande torra ingredienser och tillsätt den smälta kokosoljan. Rör och blanda tills du får en jämn och klumpfri deg. Häll sedan degen i en långpanna klädd i bakplåtspapper. Grädda kakan mitten i ugnen på 180 grader i 35 min. Låt den svalna och dela kakan i fina kuber!