Påskgodis - Midsona.se
Sjokoladekuler5.jpg

Påskgodis på Cocosa

Chokladgodis till påskägget.

Ingedienser:
3 dl kakaomassa
2,5 dl Kakaosmör
0,6 dl kokosrap, honung eller annat flytande sötningsmedel
½ tsk vaniljpulver
¼ Himalayasalt
Jordnötsfyllning:
3 dl Ekologisk jordnötssmör
2,5 dl mullbär (går att byta ut till annat bär)
50 ml dadlar (ta ut eventuella kärnor)
2 msk Cocosa Extra Virgin Coccnut Oil
1 tsk vaniljpulver
½ tsk Himalayasalt
1 msk socker
Rivet apelsinskal eller Supernature bipollen till topping.

Gör så här:
Bästa resultat blir om du mixar kakaosmöret och kakaomassan eller kör ingredienserna i en matberedare med S-blad. Smält därefter kakaosmöret och kakaomassan i en skål över ett vattenbad. Det går också att sätta in i ugnen på lägsta temperatur, gärna med ugnen på glänt. Tillsätt övriga ingredienser och rör i den flytande chokladen. Smaka gärna av om den då är tillräckligt söt eller om du eventuellt vill ha lite mer salt i. Häll över alla ingredienserna i en matberedare och kör till jämn och fin massa. Kyl sedan massan i frysen ca 10 minuter. Skapa sedan kulor av massan som du sedan lägger ut på ett bakplåtspapper på en bakplåt eller tallrik.

Använd sedan en gaffel att doppa kulorna i chokladen med. Strö sedan över kulorna med det rivna apelsinskalet och/eller bipollen. Sätt därefter in chokladkulorna i frysen ca 15 min. Klart att serveras eller gömmas på bra ställe!