Fruktscones.jpg

Rustika scones

Rustika scones med grovhackade hasselnötter. Passar perfekt till frukost som till afternoon tea.

Ingredienser:

3 dl havremjöl (går att byta ut till annat mjöl du önskar)
2 dl kokosmjöl
1 dl havregryn
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
40 gram Cocosa Extra Virgin Coconut oil
3 dl naturell yoghurt
3 dl vatten

Gör så här:

Häll alla torra ingredienser i en skål och blanda jämnt. Tillsätt naturell yoghurt, vatten och den smälta kokosoljan. Blanda ordentligt. Använd sedan en matsked för att forma jämna bullar. Placera sedan ut degbullarna på en bakplåt som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt sedan de nygräddade sconesen svalna. Serveras förslagsvis med Philadelphiaost, sylt eller andra önskade tillbehör.