Saftiga quinoa-burgare - Midsona.se
Quinoaburger2.jpg

Saftiga quinoa-burgare

Ingredienser:
1,5 dl vit ekologisk Quinoa
3 dl vatten
4 ekologiska ägg
0,5 tsk Himalayasalt
0,5 tsk peppar
3-6 stora pressade vitlöksklyftor
250 g riven ost (All sorts hårdost kan användas)
½ finhackad rödlök
150 g Jyttemjöl eller annat glutenfritt mjöl du önskar
4 msk Cocosa Extra Virgin Kokosolja 500ml

Gör så här:
Skölj av quinoan i varmt vatten innan du kokar upp det. Koka därefter upp 3 dl vatten och tillsätt den sköljda quinoan. Låt det småkoka i ca 12 minuter tills vattnet har kokat in. Låt svalna. Vispa därefter samman äggen, kryddorna och pressad vitlök. Tillsätt lök och ost. Rör i den kokta guinoan och blanda i mjölet sist. Den något kladdiga degen formar du sedan till ca 12 st burgare. Stek burgarna i Cocosa kokosolja tills de fått en fin gyllenbrun färg. Servera sedan gärna Quinoburgarna med sallad, stuvad spenat och andra ingredienser du önskar.

Inköpsställen

Produkterna från Soma Nordic hittar du i hälsofackhandeln och i butiker på nätet.

Exempel på inköpsställen är:
Apotea
Bodystore
Gymgrossisten
Hälsokraft
Life