Snickerspraliner

 

Ingredienser:
250 gram ekologiskt jordnötssmör
3-4 msk ljus sirap
0,5 dl ekologiskt rårörsocker
¼ tsk ekologiskt vaniljpulver
1 dl hackade jordnötter
4 dl cornflakes eller havregryn
200 g Ecuador Organic 70%
1 msk Cocosa Extra Virgin Coconut Oil
2 msk hackade jordnötter eller andra nötter till dekoration. 

Gör så här:

Rör samman jordnötter, sirap, socker och vaniljpulver till en jämn blandning i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt grovhackade jordnötter och havregrynen/eller cornflakes. Rör om blandningen. Forma runda praliner och sätt med breda mellanrum på ett  bakplåtspapper. Sätt in pralinerna i frysen medans du fixar chokladen. Knäck chokladen i mindre bitar som du sedan lägger i en djup och värmetålig tallrik. Koka därefter upp vatten och låt sedan chokladen smälta i ett vattenbad. Den djupa tallriken med choklad ska inte vara i kontakt med det varma vattnet under tiden. Blanda sedan ner kokosoljan i den smälta chokladen. Använd sedan en gaffel för att doppa pralinerna i chokladen. Lägg därefter pralinerna på bakplåtspappret och strö hackade nötter över dem. För bästa hållbarhet, förvara gärna pralinerna i en tät låda/box i kylskåp.