WNT Amino Tabs

WNT Amino Tabs är ett högvärdigt proteintillskott för alla som tränar. Innehåller fria aminosyror från vassleproteinhydrolysat. Protein bidrar till att öka muskelmassan.

Kosttillskott

Rekommenderat dagligt intag

Intag 2 tabletter i samband med måltid 3 ggr per dag eller 4 tabletter innan sänggående. Rekommenderad dagsdos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil.

Förvaring

Förvaras torrt och oåtkomligt för små barn.

WNT Amino Tabs finns i storleken  120 tabletter.

Ingredienser

Hydrolyserat vassleprotein (från mjölk), antioxidationsmedel (dikalciumfosfat), stabiliseringsmedel (mikrokristallin cellulosa, tvärbunden natriumkarboximetylcellulosa, polyvinylpolypyrrolidon, magnesiumsalter av fettsyror), klumpförebyggande medel (fettsyror, kalciumsilikat, kiseldioxid), ytbehandlingsmedel (hydroxipropylmetylcellulosa, polyetylenglykol, färgämne (titandioxid), karnaubavax).

Innehåll per rekommenderat dagligt intag:

  Dagsdos (4 tabl.) Dagsdos (6 tabl.)
Vassleproteinhydrolysat 4100 mg 6150 mg
– varav L-Leucin (BCAA) 352 mg 528 mg
– varav L-Isoleucin (BCAA) 216 mg 324 mg
– varav L-Valin ( BCAA) 152 mg 228 mg
– varav L-Lysin 300 mg 450 mg
– varav L-Treonin 160 mg 240 mg
– varav L-Metionin 72 mg 108 mg
– varav L-Fenylalanin 100 mg 150 mg
– varav L-Tryptofan¹ 44 mg 66 mg
– varav L-Arginin 88 mg 132 mg
– varav L-Cystein 56 mg 84 mg
– varav L-Alanin 168 mg 252 mg
– varav L-Asparaginsyra 336 mg 504 mg
– varav L-Glutaminsyra 564 mg 846 mg
– varav L-Glycin 68 mg 102 mg
– varav L-Histidin 64 mg 96 mg
– varav L-Prolin 88 mg 132 mg
– varav L-Serin 168 mg 252 mg
– varav L-Tyrosin 116 mg 174 mg

¹Ej tillsatt, förekommer naturligt i vassleproteinet.

FAQ

Fråga: Var kommer aminosyrorna ifrån i Amino Tabs?
Svar: Aminosyrorna i Amino Tabs kommer från vassleproteinhydrolysat.


Fråga: Vad är det för skillnad på aminosyror och protein?
Svar: Alla proteiner byggs upp av olika aminosyror där aminosyrorna sitter ihop i långa kedjor. Det finns ett 20-tal olika aminosyror varav 8 av dem är essentiella för vuxna. Resterande aminosyror är icke-essentiella. Kroppen använder de essentiella aminosyrorna för att skapa de icke-essentiella aminosyrorna. Uppstår en brist på en essentiell aminosyra kan detta innebära att kroppen inte kan bilda en icke-essentiell aminosyra – som därmed i praktiken blir essentiell eftersom den då måste tillföras kroppen via kosten.

Proteinerna bryts ner till fria aminosyror i mag-tarmkanalen och tas upp i blodet på samma sätt som andra näringsämnen. Kroppen sätter sedan ihop aminosyrorna till proteiner igen. Olika proteiner har olika aminosyrasammansättning. Om det är brist på någon essentiell aminosyra som behövs för ett visst protein kan då inte detta protein bildas. Muskelprotein innehåller stor andel grenade aminosyror (leucin, isoleucin, valin).

Protein är nödvändigt för cellernas uppbyggnad, för bildandet av hormoner, enzymer och delar av immunförsvaret. Protein bidrar därmed exempelvis till att bibehålla och öka muskelmassan, samt till att bibehålla normal benstomme.


Fråga: Innehåller Amino Tabs animaliska produkter, laktos eller gluten?
Svar: Eftersom Amino Tabs innehåller aminosyror från vassleprotein finns det spår av laktos i produkten. Dock är produkten helt fri från animaliska produkter (förutom mjölk) och gluten.