WNT Whey Protein Choklad

WNT Whey Protein är ett proteintillskott för alla aktiva bestående av vassleproteinkoncentrat. Protein ger musklerna en möjlighet till att återhämta sig efter fysisk träning eftersom protein bidrar till att bibehålla och öka muskelmassan. Passar även för den som äter en proteinfattig kost och därför behöver ett extra intag av protein för att bibehålla muskelmassan.

Whey Protein fungerar bra både som mellanmål, återhämtning efter träning och som ett extra proteinintag under dagen. Tänk på vikten av en balanserad kost och hälsosam livsstil. Innehåller sötningsmedel (sukralos).

  • 75% ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat
  • Lättblandad

Rekommenderat dagligt intag

Blanda 1 skopa pulver med 2 dl vatten eller mjölk i en shaker eller mixer. Intas efter träning eller som ett dagligt tillskott. Vätskemängden i doseringen är endast en rekommendation. Testa dig fram till vilken vätskemängd som passar dig bäst. Vill du variera smaken eller ha en krämigare konsistens? Blanda en smoothie med yoghurt, mjölk och/eller juice och tillsätt frukter, bär, frön och nötter. Tänk på vikten av en balanserad kost och en hälsosam livsstil. 

Förvaring

Förvaras torrt.

WNT Whey Protein choklad finns i storleken 1,0 kg.

Ingredienser

Ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat** (från mjölk ,innehåller laktos och sojalecitin), fettreducerat kakaopulver (6,5%), arom, sötningsmedel: sukralos.

Innehåll:

Näringsvärde Portionsstorlek: 1 skopa (25 g). 40 portioner per förpackning.

Näringsvärde Per portion: Per 100g:
Energi 110 kcal 410 kcal
(Energi kJ) 460 kJ 1700 kJ
Fett 2,5 g 9,0 g
   varav mättat fett 0,8 g 3,0 g
Kolhydrat 2,0 g 7,0 g
   varav sockerarter 1,5 g 5,5 g
Fiber 0,5 g 2,0 g
Protein 19 g 75 g
Salt 0,2 g 0,9 g
Aminosyror per 100 g protein:  
L-Alanin 4,7 g  
L-Arginin 2,9 g  
L-Asparaginsyra 10,3 g  
L-Cystein 2,0 g  
L-Glutaminsyra 16,3 g  
L-Glycin 1,8 g  
L-Histidin 1,8 g  
L-Isoleucin (BCAA) 5,6 g  
L-Leucin (BCAA) 10,9 g  
L-Lysin 8,9 g  
L-Metionin 2,1 g  
L-Fenylalanin 3,2 g  
L-Prolin 5,5 g  
L-Serin 5,2 g  
L-Treonin 6,0 g  
L-Tryptofan 2,2 g  
L-Tyrosin 3,2 g  
L-Valin (BCAA) 5,5 g  

FAQ

Fråga: Innehåller Whey Protein laktos?
Svar: Eftersom Whey Protein innehåller koncentrat från vassleprotein (kommer från mjölkprotein) finns det laktos i produkten. Ju större andel vassleproteinkoncentrat produkten innehåller desto mer laktos finns i produkten. Om du är ute efter ett protein med lägre laktosinnehåll är Triple Protein att föredra.


Fråga: Varför har inte WNT ett 100%-igt protein?
Svar: Ett proteinpulver kan aldrig innehålla 100% protein. Detta beror på att det alltid finns en viss mängd fukt, aska och mineraler i proteinråvaran. Dessutom tillsätts oftast aromer och sötningsmedel för att produkterna ska smaka bättre. Ett proteinkoncentrat innehåller även en viss mängd kolhydrater i form av laktos. Ett påstående som ”100% Whey Protein” betyder enbart att proteinkällan består av enbart vassleprotein och inte är blandad med andra proteinkällor. Ett vanligt vassleproteinkoncentrat brukar innehålla ca 75-77% protein.


Fråga: Vad är skillnaden på Triple Protein och Whey Protein?
Svar: Triple Protein är ett mycket exklusivt protein och innehåller en kombination av vassleprotein från koncentrat, isolat och hydrolysat och har även tillsatt glutamin. Detta gör att Triple Protein har ett mycket högt biologiskt värde och innehåller 82-84% protein. Whey Protein består av enbart vassleproteinkoncentrat och innehåller 75-77% protein. Whey Protein är alltså ett enklare protein till ett något lägre pris. Proteinråvaran i båda produkterna håller mycket hög kvalitet.