Efamol är ett kosttillskott som innehåller nattljusolja med hög halt av fleromättade Omega-6-fettsyror samt vitamin E som antioxidant för att skydda fettsyrorna. Efamol är extra rik på gammalinolensyra, GLA. Nattljusolja bidrar till en hälsosam hud och den hormonella balansen. Efamol innehåller också vitamin E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Essentiella fettsyror

Efamol har utvecklats och produceras av företaget med samma namn – Efamol Ltd. I mer än 35 år har Efamol Ltd varit ett av de ledande företagen på den internationella arenan inom forskning och utveckling av kosttillskott med essentiella fettsyror. Namnet "Efamol' kommer från den engelska termen " Essential Fatty Acid MOLecule " dvs essentiell fettsyremolekyl.

Från företaget Efamol Ltd kommer också produktserien Efalex som innehåller både Omega-3 och Omega-6 och har hög halt av Omega-3 fettsyran DHA. 

Skillnader på nattljusolja

Genom åren har tillverkaren, Efamol Ltd, samlat och kategoriserat över 2000 vilda stammar av nattljusolja runt om i världen. Man har genom urval och förädling fått fram unika och överlägsna stammar av nattljusoljor inklusive den som heter Rigel och används i Efamol idag.

Mer GLA än andra

Efamol Ltd äger odlingsrättigheterna till denna och andra frön som innehåller upp till 33% mer GLA än alla andra rena nattljusoljor. Detta särskiljer Efamol Ltd från konkurrenterna. De egenutvecklade fröna odlas exklusivt för Efamol och ingen annan nattljusolja i världen tillverkas med dessa frön. Efamol innehåller en standardiserad mängd GLA. Du vet alltså alltid exakt hur mycket varje kapsel innehåller. Efamol Ltd har en strikt kvalitetskontroll genom alla led: från fröförädling till odling, skörd och extrahering kontrollerar de hela produktionskedjan.

Omfattande kliniska studier

Under årens lopp har Efamol Ltd satsat på att samla och dokumentera vetenskapen bakom Efamol nattljusolja. Totalt har mer än 700 studier genomförts med Efamol och av dem är över 300 kliniska studier.

efamol-flaskor.jpg

Innehåll

Efamol kosttillskott innehåller nattljusolja med de fleromättade fettsyrorna Omega-6. Efamol innehåller också vitamin E som antioxidant för att skydda fettsyrorna, då vitamin E bdrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. En viktig beståndsdel är gammalinolensyra, GLA.

Efamol innehåller upp till 33 % mer GLA än andra oljor.
 

Ingredienser:  Efamol Rigel nattljusolja (Oenothera biennis), gelatin, ytbehnadlingsmedel (glycerin), Vitamin E (DL-alfa-tokoferylacetat)

Innehåll  Per kapsel  % DRI* Per 3 kapslar   % DRI*
Efamol nattljusolja 1000 mg     3000 mg  
Därav Omega-6 fettsyror 755 mg     2265 mg  
varav GLA 115 mg      345 mg  
Vitamin E  10 mg   83   30 mg 250

* DRI = av dagligt referensintag

 Varje kapsel ger 41 kJ /10 kcal.
 Huvuddelen av Omega-6 fettsyrorna i Efamol utgörs av linolsyra.
 Kapselskalet består av gelatin med animaliskt ursprung, från nötkreatur.

Dosering

Efamol finns i förpackning om 120 kapslar. Varje kapsel innehåller 1000 mg. 

Vuxna och barn från 8 år: 3 kapslar per dag de 12 första veckorna därefter 1 kapsel per dag. Det högre dagliga intaget initialt  rekommeneras för att bygga upp kroppens depåer av de ingående fettsyrorna.

Barn 3 - 8 år: 1 kapsel per dag , även under de första 12 veckorna.

Kapslarna kan sväljas hela, tuggas, eller öppnas och blandas med mat eller dryck.

Rekommenderad dagsdos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost. Tänk på vikten av en mångsidig och balnserad kost och en hälsosam livsstil. Produkten bör förvaras utom räckhåll för små barn.