Barn med förkylning, nässtäppa eller allergi


Renässans Naturell nässpray och näsdroppar kan användas av alla barn, även spädbarn. När barnet blir lite större finns det också andra Renässans produkter att välja mellan.
Barnet har under sina första sex månader ett visst skydd mot infektioner eftersom antikroppar förts över från mamman till barnet under tiden i magen samt genom det extra skydd de får genom bröstmjölken om det ammas. Ett nyfött barn är dock alltid mer känsligt för olika typer av infektioner under framförallt den första månaden.

Småbarnsår med förkylning

Under småbarnsåren är barn ofta utsatta för virus och bakterier, när de stoppar saker i munnen och då de har mycket kroppskontakt med syskon, lekkamrater och föräldrar. Barn blir därmed oftare förkylda än vuxna, upp till sju förkylningar om året är inte ovanligt under de första levnadsåren. Antalet förkylningar minskar sedan gradvis, och i tioårsåldern har de flesta en till två förkylningar om året, liksom vuxna.

Barn upp till tre år som går på förskola har betydligt fler förkylningar och öroninflammationer än barn som vistas hemma och det är ofta de som sprider förkylning och andra infektioner till resten av familjen.

shutterstock_1511899472.jpg

Amning

Små barn som har nästäppa eller har segt sekret i näsan kan få lindring vid amning genom sköljning av näsan med Renässans näsdroppar. Näsdropparna kan användas av alla och rekommenderas med fördel till spädbarn som ännu inte lärt sig att hålla huvudet upprätt. Lösningen är skonsam att använda. Fri från konserveringsmedel och avsvällande ämnen. 

Nästäppa hos barn

Även för lite större barn är det lämpligt att använda Renässans nässpray som ett naturligt alternativ till de slemhinneavsvällande preparat som finns på marknaden. Renässans Naturell är en nässpray som innehåller en naturlig isoton saltlösning (0,9 %) vilket är samma saltkoncentration som i vår kropp vilket gör lösningen extra skonsam mot nässlemhinnorna. Saltlösningen rengör och fuktar näsan och är fri från konserveringsmedel och avsvällande ämnen.

Barn och allergi

Våra naturliga nässprayer lindrar de dagar barnets allergi inte är så kraftig. Koksaltlösningarna hjälper att skölja rent näsan från pollen och damm, därför är det ett bra komplement till allergimedicinen. Renässans naturell, som kan användas av små barn och spädbarn, fuktar och sköljer näsan. För barn från tre år finns även Renässans Plus som verkar avsvällande utan att ge beroende, samt Renässans Aloe Vera som verkar återfuktande och minskar kliandet i näsan.

ALLA VÅRA PRODUKTER