Lindra vid förkylning

Förkylning är vad vi i dagligt tal brukar kalla de virussjukdomar som ger symtom som nästäppa, snuva, halsont, lindrig feber, huvudvärk och hosta. Förkylning angriper de övre luftvägarna och näsans slemhinnor. Förkylning är en av de allra vanligaste åkommorna i Sverige, vilket inte gör den mindre besvärlig när den väl slår till.

Normalt med flera förkylningar
Sannolikheten att drabbas av en förkylning är stor. Runt omkring oss cirkulerar luftburna förkylningsvirus som dessutom är väldigt smittsamma. Vuxna blir i genomsnitt förkylda en till två gånger per år. Barn råkar ut för förkylningar minst dubbelt så ofta. (folkhalsomyndigheten.se)

Renässans kan användas varje dag
Renässans® lindrar nästäppa skonsamt. Renässans kan användas varje dag, året runt, utan att vara vanebildande. Våra produkter är skonsamma för hela familjen – stora som små.

renassans-forebygg-lindra.jpg

Lättare att andas genom näsan

Renässans® Naturell och Mentol löser upp slem så att det går lättare att andas genom näsan. Renässans Naturell och Mentol rengör näsan och minskar antalet partiklar såsom pollen, damm, smuts, virus och bakterier utan att irritera nässlemhinnan. Båda har en rensande effekt när man har vistats i torra, dammiga och smutsiga miljöer. Renässans nässprayer Naturell och Mentol återställer fuktbalansen i näsan vilket medför att flimmerhårens naturliga reningsfunktion underlättas. Vid regelbunden användning kan näsproblem undvikas.

Nästäppa

Nästäppa är ett mycket utbrett problem. Cirka en tredjedel av de patienter som besöker öron-, näsa-, halskliniker i Sverige, lider av symtomet.
Nästäppa kan ha flera olika orsaker varav förkylning är den vanligaste. Dock kan nästäppa även ha andra orsaker, bland annat är det vanligt med nästäppa under en graviditet.

Påverkad nässlemhinna
Oavsett orsaken till nästäppan, tyder forskning på att överdriven användning av näsdroppar och nässpray med avsvällande effekt kan påverka nässlemhinnan negativt och leda till ett kroniskt tillstånd. Näsan är vårt filter mot luftföroreningar, virus, bakterier, tobaksrök, lösningsmedel osv. och är därför ett mycket viktigt organ, som på bästa sätt bör skyddas.

Sköljer och återfuktar
Renässans nässprayer är ett bra alternativ till avsvällande nässpray. Produkterna underlättar slemtransporten vid förkylning och hjälper till att skölja och fukta näsan. Näsprodukter med avsvällande medel kan i vissa fall vara nödvändigt, men endast vid tillfällig nästäppa. Renässans® Plus-sortiment kan minska behovet av avsvällande nässpray medan Renässans® Naturell lindrar och passar för lite mindre näsor.

Täppt i näsan vid graviditet
Renässans® Plus-sortiment kan användas för att lindra den nästäppa som vissa kvinnor får under graviditeten.

Tips i förkylningstider

Drick mycket vätska!
Drick mycket vätska och tänk på att få i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler. Varm dryck kan lindra förkylningsbesvär.

Tvätta händerna ofta
Tvätta händerna ofta och använd handdesinfektion/handsprit, särskilt om du är ute bland mycket folk.

Rengör näsan
Rengör näsan med koksaltlösning och minska antalet partiklar såsom virus och bakterier.

Undvika att smitta andra
Nys och hosta i armvecket, snyt dig ofta och försök att alltid ha engångsnäsdukar med dig.

Nästäppa vid allergi


Renässans fysiologiska koksaltlösningar är ett bra komplement till din allergimedicin när du har problem med pollen m.m. och fungerar som ett bra alternativ de dagar du befinner dig till största delen inomhus eller har lindrigare symptom.

Skölj näsan ren
Renässans sköljer näsan ren från pollen, damm, smuts och sekret så att näsan känns ren och fräsch. Renässans® Naturell och Mentol nässprayer återfuktar torra nässlemhinnor. Renässans® Plus-sortiment lindrar nästäppa genom att dra ut vätska ur den svullna näsan utan att geberoende. Renässans® Aloe Vera verkar framför allt återfuktande, men är även lugnande för nässlemhinnan.