Blutsaft®

Trött, hängig, andfådd och en känsla av att inte kunna tänka klart? Det kan vara ett tecken på att kroppen har låga nivåer av järn och det kan kroppen behöva hjälp att fylla på. Floradix Blutsaft är ett järntillskott som har använts av svenska kvinnor i över 60 år och är idag Sveriges mest sålda järntillskott. Blutsaft innehåller en organisk och lättabsorberad typ av järn -järnglukonat- som är skonsam för magen och bidrar till minskad trötthet och utmattning. Vanliga symtom på för lite järn är just trötthet och utmattning. Nu finns Blutsaft även som järntillskott för barn, med god smak av hallon, och för veganer. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och hälsosam livsstil.

Blutsaft® Tabletter

Kosttillskott Järn folsyra
Floradix Blutsaft® Järn, vitaminer inkl folsyra är ett kosttillskott i tablettform som innehåller samma typ av järn som flytande Blutsaft, järnglukonat - en organisk och lättabsorberad typ av järn som är skonsamt för magen. Det är ett bra alternativ för dig som vill ha ett kosttillskott med järn och vitaminer men föredrar att äta järntabletter istället för det flytande alternativet. Tabletterna innehåller, till skillnad från flytande Blutsaft, även folsyra som är ett särskilt viktigt B-vitamin tidigt i graviditeten samt C-vitamin som ökar upptaget av järn. Järn bidrar till att minska trötthet och utmattning.

Köp nu hos en återförsäljare

Innehåll

Ingredienser: Fyllnadsmedel (cellulosapulver). Ferroglukonat. Extrakt (19,5 %) av: spenat (Spinacia oleracea L.), morot (Daucus carota L.), fänkål (Foeniculum vulgare Mill.), flockarun (Centaurium erythraea Rafn.). Risstärkelse, maltodextrin, klumpförebyggande medel (mono- och diglycerider av fettsyror, kiseldioxid, kalciumsalter av fettsyror), L-askorbinsyra, ytbehandlingsmedel (shellak, talk), nikotinamid, nyponpulverextrakt (Rosa canina L.) (4,9 %), pyridoxinhydroklorid, tiaminhydroklorid, riboflavin, cyanokobalamin, emulgeringsmedel (polysorbat 80), pteroylmonoglutaminsyra.

Information

Artikelnr 1632125
Storlek 50 st
Förvaring Förvaras utom räckhåll för små barn.

Dosering

Tag 1 tablett 2 gånger dagligen, tillsammans med vatten, ca 30 minuter före måltid. Två tabletter per dag ger samma tillskott av järn som 20 ml flytande Blutsaft vilket är den rekommenderade dosen för vuxna. Samtidigt intag med te, kaffe eller mjölkprodukter rekommenderas ej. Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost. Tänk på en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Bra att veta: Det är alltid innehållsförteckningen och näringstabellen på förpackningen som gäller.

Innehåll per 2 styck

Kosttillskott

Vitamin C 20 mg
Tiamin 1,4 mg
Riboflavin 1,6 mg
Niacin 10 mg
Vitamin B6 1,5 mg
Folsyra 400 µg
Vitamin B12 3 µg
Järn 20 mg

Frågor och svar

Nej, Blutsafts produkter innehåller enbart färger och smaker från naturen och är fria från konserveringsmedel. Eftersom Blutsaft inte innehåller alkohol eller andra konserveringsmedel ska flaskan förslutas väl och förvaras i kylskåp efter öppnande. Innehållet i en öppnad flaska bör förbrukas inom 4 veckor.
Alla Blutsafts produkter är järntillskott som passar gravida då behovet av järn är högre än normalt. Blutsafts tabletter innehåller även folsyra, som är en viktig B-vitamin under graviditeten.
Blutsafts tabletter innehåller inte några korgblommiga växter, medan flytande Blutsaft bland annat innehåller rölleka och malört.
Ja, det går bra att krossa tabletterna.

Liknande produkter

Återförsäljare