Blutsaft®

Trött, hängig, andfådd och en känsla av att inte kunna tänka klart? Det kan vara ett tecken på att kroppen har låga nivåer av järn och det kan kroppen behöva hjälp att fylla på. Floradix Blutsaft är ett järntillskott som har använts av svenska kvinnor i över 60 år och är idag Sveriges mest sålda järntillskott. Blutsaft innehåller en organisk och lättabsorberad typ av järn -järnglukonat- som är skonsam för magen och bidrar till minskad trötthet och utmattning. Vanliga symtom på för lite järn är just trötthet och utmattning. Nu finns Blutsaft även som järntillskott för barn, med god smak av hallon, och för veganer. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och hälsosam livsstil.

Blutsaft® Flytande

Kosttillskott Järn Vitaminer
Floradix Blutsaft® Järn och vitaminer är ett flytande kosttillskott som innehåller en organisk och lättabsorberad typ av järn - järnglukonat. Blutsafts flytande järntillskott innehåller även örtextrakt, B-vitaminer samt C-vitamin i form av fruktjuicer som bidrar till att förbättra upptaget av järnet. Järn bidrar till att minska trötthet och utmattning.

- 20 ml Blutsaft räcker för att täcka det dagliga behovet av järn
- Fri från tillsatser, alkohol & konserveringsmedel
- Förpackad i glasflaska
- Skonsam mot mag- & tarmkanalen
- Perfekt för kvinnor, gravida, vegetarianer, tonåringar, äldre & fysiskt aktiva.
Skaka flaskan innan användning och använd medföljande doseringsmått eller en sked. Drick inte direkt ur flaskan.
Öppnad förpackning bör förbrukas inom 4 veckor.

Köp nu hos en återförsäljare

Innehåll

Ingredienser: Vattenhaltigt extrakt (67 %) ur följande växter: Brännässla, spenat, kvickrot, kvanne, rölleka, fänkål, morot, VETEGRODDAR, brunalg, hibiskusblomma, åkerfräken, pomeransskal, malört, kaskarillbark. Blandning av fruktsaftkoncentrat (14 %): Vindruvssaftkoncentrat, svartvinbärssaft, björnbärs-, päron-, körsbärs-, apelsin-, rödbetskoncentrat, carobextrakt, vatten, citron-, äppelsaftskoncentrat. Honung Druvsocker Fruktossirap Vattenhaltigt nyponextrakt VETEGRODDSEXTRAKT Jästextrakt (Saccharomyces cerevisiae) Järn (järnglukonat) Naturligt aromämne Antioxidationsmedel (askorbinsyra) Vitamin B6 (pyridoxinhydroklorid) Tiamin (tiaminhydroklorid) Riboflavin (riboflavin-5'-natriumfosfat) vitamin B12 (cyanokobalamin).
Allergener Spannmål som innehåller gluten*

Information

Artikelnr 1632158
Storlek 250 ml
Minsta hållbarhet 365 dagar

Bra att veta: Det är alltid innehållsförteckningen och näringstabellen på förpackningen som gäller.

Innehåll per 20 milliliter

Kosttillskott

% av DRI** DRI*
Energi (joule) 75 kJ
Energi (kalorier) 18 kcal
Kolhydrater 4,4 g
Protein 0,06 g
Tiamin 1,4 mg 127 1,1 mg
Riboflavin 1,6 mg 114 1,4 mg
Vitamin B6 1,5 mg 107 1,4 mg
Vitamin B12 2 µg 80 2,5 µg
Järn 20 mg 143 14 mg
*DRI=Dagligt referensintag **Baserat på intag av produktens rek. dagliga dos

Frågor och svar

Ja, både Blutsaft Vegan och Blutsaft Kids är veganska kosttillskott. Blutsaft Flytande (Original) innehåller honung vilket klassas som en animalisk ingrediens och lämpar sig för vegetarisk kost. De övriga ingredienserna i Blutsaft-produkterna är vegetabiliska - extrakt från välkända örter, grönsaker och frukter. Blutsaft Tabletter har ett ytbehandlingsmedel där animaliskt ursprung ingår.
Nej, Blutsafts produkter innehåller enbart färger och smaker från naturen och är fria från konserveringsmedel. Eftersom Blutsaft inte innehåller alkohol eller andra konserveringsmedel ska flaskan förslutas väl och förvaras i kylskåp efter öppnande. Innehållet i en öppnad flaska bör förbrukas inom 4 veckor.
Kroppen har svårt att tillgodogöra sig vissa typer av järn. När man tar ett järntillskott transporteras det järn som inte tas upp av kroppen till tarmarna för att avlägsnas. Det är här järnet kan orsaka irritation, vilket medför att tarmarna drar ihop sig och man kan bli förstoppad. Floradix Blutsaft är dock skonsamt för magen och innehåller en typ av järn, järnglukonat, som har högt upptag i kroppen. Det innebär att det är en mindre mängd som transporteras ut i tarmarna och dessutom innehåller produkten örter som av tradition använts för att förbättra matsmältningen.
Ja, Floradix Blutsaft är skonsamt för magen och orsakar inte förstoppning. Eftersom kroppen har lätt att ta upp den typen av järn som finns i Blutsaft kommer förhållandevis lite oupptaget järn att påverka tarmsystemet. Tack vare det uppstår endast lite eller ingen irritation på tarmarna och därför inte heller någon förstoppning. Dessutom innehåller Floradix Blutsaft en unik kombination örter som är gynnsam för magen.
Det anses allmänt att sk hemjärn, dvs animaliskt järn som finns i bl a svinblod, är det lättaste att ta upp. I vegetabiliska och flytande produkter, som Floradix Blutsaft, kan man inte använda animaliska produkter. Av de vegetabiliska varianterna anses tvåvärt, organiskt bundet järnglukonat att föredra. Upptaget av järnglukonat har i studier visat sig vara nästan 25% vilket är det bästa upptaget som uppnåtts från flytande järntillskott. I Floradix Blutsaft har vi blandat järnglukonat i en unik jästlösning som effektivt absorberas av kroppen.
Om man behöver ta järntillskott beror på hur ens totala kosthållning ser ut. Det är framför allt vanligt att kvinnor i fertil ålder har låga järnnivåer och det är även så att järnet i vegetarisk mat är svårare för kroppen att ta upp jämfört med järn i exempelvis kött och fisk. Utöver järnnivåerna kan det vara bra att tänka på att om man inte äter animaliska livsmedel alls kan man behöva tillskott av vitamin B12 och vitamin D. I Blutsafts produkter finns det utöver järn även B-vitaminer (men inte vitamin D).
Alla Blutsafts produkter är järntillskott som passar gravida då behovet av järn är högre än normalt. Blutsafts tabletter innehåller även folsyra, som är en viktig B-vitamin under graviditeten.
Blutsaft i tablettform innehåller folsyra, men inte de flytande produkterna.
Ja, även vuxna kan använda Blutsaft Kids, till exempel om man vill använda samma flaska i familjen eller om man föredrar hallonsmaken som finns i barnprodukten. Följ då doseringen för den äldsta barnkategorin som anges på förpackningen.
En oöppnad flaska flytande Floradix Blutsaft kan förvaras i rumstemperatur. När flaskan är öppnad behöver den förvaras i kylskåp och den bör konsumeras inom fyra veckor.
Den största skillnaden på produkterna är att Blutsaft Vegan innehåller inte honung och den är även glutenfri.

Liknande produkter

Återförsäljare