Renässans®

Renässans® är en serie med näsdroppar och nässpray baserade på saltlösningar som lindrar nästäppa skonsamt. Produkten, som är medicinteknisk, finns i flera varianter och kan användas av hela familjen, från spädbarn till vuxna. Renässans kan användas varje dag utan att ge beroende.

Lindrar nästäppa skonsamt utan att ge beroende

renassans-lindrar-nastappa-skonsamt.jpg

Renässans® är ett skonsamt alternativ för hela familjen vid nästäppa i samband med förkylning, graviditet och amning. Du kan även använda Renässans® nässpray mot allergi. Nässprayen och näsdropparna ger skonsam lindring utan att skapa beroende.

Med Renässans kan du även hålla näsan ren och minska antalet partiklar såsom pollen, damm, smuts, virus och bakterier utan att irritera nässlemhinnan. Våra produkter innehåller saltlösningar i två olika halter, 0,9 % respektive 3,5 %. Renässans näsdroppar samt Naturell och Mentol nässprayer har en saltlösning på 0,9 % (isoton), vilket är detsamma som kroppens egen saltlösning. Denna saltlösning är extra skonsam mot nässlemhinnorna. Renässans Plus-sortiment har samma salthalt som i världshaven, 3,5 %. Lösningen är hyperton, dvs salthalten är högre än kroppsvätskans, vilket medför att vätska dras ut ur den svullna nässlemhinnan.

Näsdroppar och nässpray för små barn

renassans-lindrar-nastappa-barn.jpg

Renässans® Naturell nässpray och näsdroppar kan användas av alla barn, även spädbarn.

Renässans Näsdroppar är skonsam för nässlemhinnan och rekommenderas med fördel till spädbarn som ännu inte kan hålla huvudet upprätt, för att underlätta näsandningen vid amning och matning.

Renässans Näsdroppar och Naturell nässpray innehåller en saltlösning med samma saltkoncentration som i vår kropp, vilket gör lösningen extra skonsam mot nässlemhinnorna. Saltlösningen rengör näsan och är fri från konserveringsmedel och avsvällande ämnen.

Är du beroende av avsvällande nässpray?

renassans-lindrar-nastappa-gravida.jpg

Avsvällande nässpray rekommenderas oftast inte att användas i mer än 10 dagar i sträck då kroppens egen förmåga att dra ihop kärlen i näsan kan försämras. Nässlemhinnan blir blodfylld och näsan känns igentäppt. Känslan av att inte kunna andas gör att man fortsätter använda nässprayet och man fastnar i ett beroende.

Läs mer om hur du kan bli av med ditt nässpraysberoende.

Nästäppa vid graviditet

renassans-gravid-nastappa-rinnande-nasa-front.jpg

Nästäppa i samband med en graviditet är vanligt. Mängden blod i kroppen ökar, även näsans slemhinnor som blir svullna och har lättare att blöda. (1177.se)

Frågor & svar

renassans-fragor-svar-faq-forkylningssymtom.jpg

Vad är det för skillnad på Renässans och vanlig nässpray? Vilka Renässans-produkter kan jag använda när jag är gravid? Här hittar du svar på vanliga frågor om våra produkter.

VÅRA PRODUKTER