Om MyggA

MyggA och Fästing är en effektiv serie insektsmedel som är verksamma mot mygg, fästingar, knott och andra stickande insekter. Det aktiva ämnet i Mygga är DEET. DEET verkar genom att det påverkar myggornas luktförmåga och är det vanligaste ämnet i dagens insektsmedel.

MyggA finns i flera varianter med olika förpackningslösningar såsom roll-on, stick och spray. De olika produkterna har olika åldersgräns, då de innehåller olika halt av DEET. Allt för att du ska kunna hitta den produkt som passar just dig bäst! Här kan du läsa mer om våra olika produkter

Historia

MyggA, FästinG och MyggA På Bettet Insektsgel tillverkas av Omega Pharma i Tyskland, ett av de världsledande företagen inom läkemedel. Sedan uppköpet av Jaico R.D.P. 2017 tillverkar de även avskräckande medel mot mygg och andra insekter.

Test och dokumentation

Företaget är verksamt över hela världen och deras patenterade Jaico Myggmjölk, som i Sverige heter MyggA Roll-on, finns idag i många länder på alla kontinenter. Produkten har också vunnit ett stort antal priser. Jaico grundades 1987 och har sedan dess arbetat i nära samarbete med Tropical Medicine Antwerp (ITMA) och Swiss Tropical and Public Institute (SwissTPH) med forskning och utveckling av produkter som verkar avskräckande mot insekter. Produkterna genomgår såväl tester i laboratorier som fälttester.

Brett produktsortiment

OmegaPharma har en omfattande dokumentation för sina produkter och avser att registrera ett brett produktsortiment under det nya europeiska biociddirektivet. OmegaPharma och Midsona Sverige (inkl föregångare), har haft ett nära och förtroendefullt samarbete under lång tid vilket byggt upp stor erfarenhet och kunskap om MyggA-produkterna och deras verkan.

Tillverkning

Mygga_fabrik.jpg

Omega Pharmas fabrik i Herrenberg.

Viktig information

Använd biocider på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Våra produkter