Midsonas ledande ekologiska varumärken är Urtekram, Kung Markatta, Davert och Helios. Alla fyra var tidiga pionjärer inom ekologiska livsmedel och försöker ständigt hitta nya hållbara lösningar och identifiera trender och produkter som lever upp till Midsonas krav.

Ökat utbud av växtbaserad och hälsosam mat

Det som ibland kallas livsstilssjukdomar är en stor hälsoutmaning som Midsona vill vara med och hantera geom att ta fram och lansera produkter som hjälper människor att leva ett hälsosamt liv samtidigt som de inte skadar miljön. Det handlar om att öka insikten hos människor om värdet av engagemang för råvarornas ursprung, vad maten innehåller och vad en balanserad kost innebär för kropp och miljö. Vårt mål är att öka vårt utbud av växtbaserade och/eller ekologiska livsmedel och det gör vi genom en väl utvecklad innovationsprocess.

Innovation

Midsonas innovationsstrategi är att öka sortimentet av hälsosamma produkter och vi har under 2018 tagit flera initiativ för att ta fram och marknadsföra produkter som dels gör det lättare för människor att leva hälsosamt, dels är hållbara för vår planet. Exempelvis har vi reducerat mängden salt och raffinerat socker, tagit fram hälsosammare alternativ till några av de livsmedel som används i den dagliga matlagningen samt tagit fram fler växtbaserade livsmedel och fler förpackningar som konsumenterna kan återvinna.

Sustainable Brand Index

Varumärket Kung Markatta rankades som Sveriges sjunde mest hållbara varumärke och varumärket Urtekram rankades som Danmarks åttonde mest hållbara varumärke i den årliga oberoende varumärkesundersökningen Sustainable Brand Index 2019. Det är den största skandinaviska hållbarhetsundersökningen där 44 000 konsumenter i Norden betygsätter varumärkens hållbarhetsarbete enligt flera kriterier, där bland annat FN-principer om hållbarhet och socialt ansvar ingår.

Hållbara förpackningar

Midsona vill bidra till att förpackningarnas påverkan på miljön minimeraVaxtbaserat50_400x400.pngs och att återvinningsgraden ökar. När det är möjligt ska återvunnen plast alltid användas i våra förpackningar. Midsona har signerat Plastinitiativet, vilket innebär att 2022 ska alla våra plastförpackningar gå att återvinna. Under 2019 får Urtekrams hygienprodukter förpackningsmaterial med sockerrör - ett hållbart alternativ till konventionell plast.