Midsona utses till Supplier Engagement Leader av CDP

onsdag den 15 mars 2023

Midsona uppmärksammas för andra året i rad på den prestigefyllda listan Supplier Engagement Leaders som sammanställs av det globala ideella miljöinitiativet CDP. Endast 8 procent av över 18 700 företag i CDP:s klimatförändringsenkät för 2022 uppmärksammas som Supplier Engagement Leaders för sitt engagemang längs leverantörskedjan.

CDP:s årliga ranking är utformad för att utvärdera och stimulera åtgärder för bolagens leverantörskedjors engagemang i klimatfrågor, baserat på CDP:s enkät om klimatarbete. I december 2022 erhöll Midsona betyget A- för sin klimatförändringsstrategi och sitt ledarskap. Under 2022 svarade över 18 700 bolag på CDP:s årliga klimatenkät. CDP:s årliga process anses vara guldstandarden för företagens miljötransparens.

"Hållbara företag behöver hållbara leveranskedjor. Vi är stolta över att uppmärksammas av CDP för vårt arbete med våra leverantörer för att tackla klimatförändringarna. Dagens kunder är mycket miljömedvetna och vårt hållbarhetsarbete är en viktig hörnsten för vår konkurrenskraft”, säger Peter Åsberg, vd för Midsona. 

Mer om CDP:s klimatenkät

CDP (tidigare Carbon Disclosure Project) är en internationell ideell organisation som hjälper företag att synliggöra sin miljöpåverkan. CDP:s årliga process mäter åtgärder och prestationer för att mildra klimatrelaterade risker och för att minska utsläppen av växthusgaser. CDP-poäng sätts för att öka företagens transparens och för att vägleda, stimulera och utvärdera miljöåtgärder. Klimatenkäten täcker styrning, mål, utsläpp från värdekedjan (scope 3) och strategier för leverantörsengagemang och faktorer i bolagets klimatarbete. Hela listan över företag som fick en plats på topplistan i år finns på CDP:s webbplats: https://bit.ly/SERLeadership22

För mer information, vänligen kontakta:

Peter Åsberg, VD och Koncernchef

Telefon: +46 730 26 16 32

E-post: peter.asberg@midsona.com

Om Midsona

Midsona utvecklar och marknadsför starka varumärken inom hälsa och välbefinnande med produkter som hjälper människor till ett mer hälsosamt och hållbart liv och till en ökad insikt om råvarans ursprung och transparens kring innehåll. Midsonaaktien (MSON) är noterad på Nasdaq Stockholm. Läs mer om Midsona på www.midsona.com.


Dokument och länkar

Pressmeddelande - Midsona utses till Supplier Engagement Leader av CDP