Natto K2

Natto K2 – vitamin K för benstommen!

Kosttillskott

Benstommen som består av levande benväv förnyas hela livet, Den bryts ner och återuppbyggs i en ständigt pågående process i vilken vitamin K ingår. Vitamin K är känt för sin betydelse för blodets normala koaguleringsförmåga och att det bidrar till att bibehålla en normal benstomme. Vitamin K är ett fettlösligt vitamin som finns i två former: K1 och K2. Vitamin K1 (fyllokinon) finns bl a i gröna bladgrönsaker som t ex broccoli, grönkål och spenat medan vitamin K2 (menakinon-7) bl a finns i ost, äggula och fermenterad mat som t ex den japanska maträtten Natto som består av fermenterade sojabönor.
Kosttillskottet Natto K2 innehåller förutom vitamin K2 även jättenattljusolja, isoflavoner och nattoextrakt.

Rekommenderat dagligt intag

1 kapsel dagligen i samband med måltid. Rekommenderat dagsintag bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost och en hälsosam livsstil.

Försiktighet

Användning av Vitamin K tillsammans med blodförtunnande medel bör ske i samråd med läkare.

Förvaring

Förvaras oåtkomligt för små barn.

Natto K2 finns i storleken 30 kapslar.

Ingredienser

Gelatin (nöt), jättenattjlusolja, solrosolja, sojaisoflavoner, nattopulver (soja fermenterat med Bacillus subtilis natto), förtjockningsmedel (bivax), stabiliseringsmedel (glycerol), antioxidationsmedel (blandade tokoferoler), färgämne (karamell), vitamin K (menakinon).

Innehåll

  1 kapsel %DRI*
Vitamin K2 200 μg 267%
Jättenattljusolja 134 mg -
Nattoextrakt 45 mg -
Sojaisoflavoner 50 mg -

*DRI= Dagligt referensintag

E-154120-2

FAQ

Fråga: Vad är Natto K2?
Svar: Natto K2 är ett kosttillskott innehållande bl a vitamin K som bidrar till att bibehålla en normal benstomme.


Fråga: Vad är vitamin K2?
Svar: Vitamin K är ett fettlösligt vitamin som finns i två former, K1 (fyllokinon) och K2 (menakinon). Vitamin K1 finns bl a i gröna bladgrönsaker t ex broccoli, grönkål och spenat medan vitamin K2 finns i bl a äggula, ost och fermenterad mat som t ex den japanska maträtten Natto som består av fermenterade sojabönor. Vitamin K hjälper till att bibehålla en normal benstomme och bidrar därmed till en frisk benstomme/skelett.


Fråga: Vilken roll spelar vitamin K2 för benhälsan?
Svar: Skelettet består av levande bindväv som förnyas under hela livet.  Det bryts ner och återuppbyggs i en ständigt pågående process. I denna process deltar vitamin K där det hjälper till att bilda benproteinet osteocalcin. Osteocalcin är det mest förekommande proteinet i benvävnaden.


Fråga: Vad mer innehåller Natto K2?
Svar: Natto K2 innehåller förutom vitamin K2 även jättenattljusolja, Nattoextrakt och sojaisoflavoner.


Fråga: Vilken är den rekommenderade dagsdosen?
Svar: 1 kapsel om dagen


Hittar du inte svaret på din fråga, kontakta oss på telefonnummer 020-788801.